Bol miktarda A ve E vitamini içeren kapari, zengin enerji kaynağı. Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyor
KAPARİNİN FAYDALARI:
1.Ağrı kesici
2.Kabızlık giderici
3.İdrar söktürücü
4.Balgam söktürücü
5.Solucan düşürücü
6.Cinsel Gücü Artırıcı
7.Romatizma
8.Felç
9.İskorbit hastalığı
10.Kan bozuklukları
11.Gut hastalığına
12.Antitümör
13.Hemoroid
14.Dalak büyümesi
15.Kalça rahatsızlıkları
16.Adet düzenleyici ve sancıları
17.Diş ağrıları
18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici
Malzemeler
300 gr. kuru bakla fasulyesi
½ bardak. kapari
2 su bardağı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
1 yemek kaşığı sebze bulyon toz
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı
İlk olarak fasulye yıkanıp ve kaynar suyda bir kabın içinde 30 dakika bekletilir. Süzülmüş fasulye sonra, 5 su bardağı su, sebze bulyon toz, tuz ile yaklaşık 40 dakika pişirilir. Bir tavada soğanlar sote edilip fasulye ile karabiberi ilave edipn 15 dakika pişirilip püre haline getirilir. Bu arada, 10 dakika boyunca su dolu bir kap içinde kapariler bekletilip süzülür. Kapariler ile fava blendırdan geçirilir.Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip kapari ile süslenir.
Denemiş olduğum tarifin orjinaline aşağıdaki linkten bakabilirsiniz..
KAPARİNİN FAYDALARI:
1.Ağrı kesici
2.Kabızlık giderici
3.İdrar söktürücü
4.Balgam söktürücü
5.Solucan düşürücü
6.Cinsel Gücü Artırıcı
7.Romatizma
8.Felç
9.İskorbit hastalığı
10.Kan bozuklukları
11.Gut hastalığına
12.Antitümör
13.Hemoroid
14.Dalak büyümesi
15.Kalça rahatsızlıkları
16.Adet düzenleyici ve sancıları
17.Diş ağrıları
18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici
Malzemeler
300 gr. kuru bakla fasulyesi
½ bardak. kapari
2 su bardağı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
1 yemek kaşığı sebze bulyon toz
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı
İlk olarak fasulye yıkanıp ve kaynar suyda bir kabın içinde 30 dakika bekletilir. Süzülmüş fasulye sonra, 5 su bardağı su, sebze bulyon toz, tuz ile yaklaşık 40 dakika pişirilir. Bir tavada soğanlar sote edilip fasulye ile karabiberi ilave edipn 15 dakika pişirilip püre haline getirilir. Bu arada, 10 dakika boyunca su dolu bir kap içinde kapariler bekletilip süzülür. Kapariler ile fava blendırdan geçirilir.Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip kapari ile süslenir.
Denemiş olduğum tarifin orjinaline aşağıdaki linkten bakabilirsiniz..