Kar Desenli Kurabiye

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
Kar%20Desenli%20Kurabiye.jpg


MALZEMELER

200 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri(3/4 su bardağı)
1 yumurta sarısı (akını glazür için kullanacağız)
4-5 çorba kaşığı kakao
300 gram un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
Arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık ya da yer fıstığı

Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata Ya da beyaz ve kakaolu glazür

HAZIRLANIŞI


Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlendirmek için yarım saat buzdolabına kaldırıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdaneyle açtıktan sonra yuvarlak kalıpları kullanarak şekil verelim. Ancak biraz büyük olmalı bu kurabiyeler; çünkü üstlerine kar desenleri yapacağız. Kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede, 15-20 dakikada pişiyor kurabiyelerimiz. Üzerlerini süslemek için iki seçeneğimiz var: Benmari usulü erittiğimiz bir paket bitter çikolataya kurabiyeleri birer birer batırarak, buzdolabına koyup üzerindeki çikolatalar biraz donunca, üzerlerine bu kez yine benmari olarak erittiğimiz beyaz çikolata ile süslemeler yapabiliriz. İkinci seçeneğimiz ise glazür. Bunun için "Tombala kurabiye"deki glazür tarifini hazırlıyoruz. Beyaz renkte olan glazürümüzün iki yemek kaşığı kadarını ayırıp, kalan kısmına 3-4 yemek kaşığı kakao ilavesi ile çikolata renginde glazür elde edebiliriz. Ve bunları fırından
çıkmış ve iyice ılınmış kurabiyelerin üzerine sürüyoruz. Ben hem beyaz ,hem de kakaolu glazür kullandım. Glazür
sürdükten sonra kurabiyelerimizi yine fırında 100 derecede ya da en düşük ayarda 10 dakika, glazürler kuruyuncaya kadar tutuyoruz
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık-hmm-hmm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst