Evet kızlar, sitemizde meşhur olan Kar Lokumu'nu bende yapmış bulunmaktayım. Benimki içerik açısından biraz farklı oldu şimdiden söyleyeyim. Ayrıca telefonumun azizliğine uğradım ve de resimlerim silindi. Bu hafta tekrar denemeyi düşünüyorum. O zaman yeniden fotoğraflayacağım.
Malzemeler:
2,5 su bardağı soğuk süt
60 gr. margarin
4,5 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 adet falım damla sakızı
Hindistan cevizi
Ceviz
Yapımı:
İlk önce margarini ve unumuzu kavuruyoruz. Daha sonra sütümüzü döküyoruz. Kaynamaya yakın içine vanilya, şeker ve damla sakızımızı atıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, mikser ile bir güzel eziyoruz ki içinde topaklanma kalmasın.
Ben su bardakları yerine bir kaba koydum. 1 gece o şekilde beklettim buzdolabında.
Ertesi gün ellerimle şekil vererek hindistan cevizi ile buladım malzemeyi. Süsleme içinde üzerine birer adet ceviz koydum.
Eşim tarçın çok sevdiği için, o ayrıca tarçın dökerek yedi
Oldukça hafif ve güzel bir tat. Biz çok beğendik.
Dediğim gibi resimlerimin azizliğine uğradım, keşke paylaşabilseydim resimleri. Bu hafta yeniden yapacağım. Onun için yeniden yüklerim buraya.
Bu arada ben damla sakızı kullanmıyorum. Onun yerine falım koyuyorum, annemden öğrendim bu taktiği de
Malzemeler:
2,5 su bardağı soğuk süt
60 gr. margarin
4,5 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 adet falım damla sakızı
Hindistan cevizi
Ceviz
Yapımı:
İlk önce margarini ve unumuzu kavuruyoruz. Daha sonra sütümüzü döküyoruz. Kaynamaya yakın içine vanilya, şeker ve damla sakızımızı atıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, mikser ile bir güzel eziyoruz ki içinde topaklanma kalmasın.
Ben su bardakları yerine bir kaba koydum. 1 gece o şekilde beklettim buzdolabında.
Ertesi gün ellerimle şekil vererek hindistan cevizi ile buladım malzemeyi. Süsleme içinde üzerine birer adet ceviz koydum.
Eşim tarçın çok sevdiği için, o ayrıca tarçın dökerek yedi
Oldukça hafif ve güzel bir tat. Biz çok beğendik.
Dediğim gibi resimlerimin azizliğine uğradım, keşke paylaşabilseydim resimleri. Bu hafta yeniden yapacağım. Onun için yeniden yüklerim buraya.
Bu arada ben damla sakızı kullanmıyorum. Onun yerine falım koyuyorum, annemden öğrendim bu taktiği de