Kar Lokumu ( Denenmiş )

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Evet kızlar, sitemizde meşhur olan Kar Lokumu'nu bende yapmış bulunmaktayım. Benimki içerik açısından biraz farklı oldu şimdiden söyleyeyim. Ayrıca telefonumun azizliğine uğradım ve de resimlerim silindi. Bu hafta tekrar denemeyi düşünüyorum. O zaman yeniden fotoğraflayacağım.

Malzemeler:

2,5 su bardağı soğuk süt
60 gr. margarin
4,5 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 adet falım damla sakızı
Hindistan cevizi
Ceviz

Yapımı:

İlk önce margarini ve unumuzu kavuruyoruz. Daha sonra sütümüzü döküyoruz. Kaynamaya yakın içine vanilya, şeker ve damla sakızımızı atıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, mikser ile bir güzel eziyoruz ki içinde topaklanma kalmasın.

Ben su bardakları yerine bir kaba koydum. 1 gece o şekilde beklettim buzdolabında.

Ertesi gün ellerimle şekil vererek hindistan cevizi ile buladım malzemeyi. Süsleme içinde üzerine birer adet ceviz koydum.

Eşim tarçın çok sevdiği için, o ayrıca tarçın dökerek yedi:)

Oldukça hafif ve güzel bir tat. Biz çok beğendik.

Dediğim gibi resimlerimin azizliğine uğradım, keşke paylaşabilseydim resimleri. Bu hafta yeniden yapacağım. Onun için yeniden yüklerim buraya.

Bu arada ben damla sakızı kullanmıyorum. Onun yerine falım koyuyorum, annemden öğrendim bu taktiği de :)

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Nasıl bır furya oldu bu kar lokumu.Keske resımde koysaydın.Yapasım var ama ne ara yapacam :aglayan:

Valla süper bir furya olduğu kesin:) Ah canım sorma ya :gitme: Resimleri çektim; ama kes yapıştır dediğim anda masaüstüne baktım resimler yok:( Bu hafta yeniden yapacağım. Muhakkak resim ekleyeceğim. :eek:
Yapımı kolay canım; ama yenmesi 2 dak. bile sürmüyor. Birde şekil verirken ele yapışmasa süper olacak:)

Bi de öyle deneyim ozaman sağolasın canım,anneciğine bizim yerimize teşekkür et canım

Dene canım, eminim beğeneceksin.

Tamam canım teşekkürlerinizi iletirim

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Dene bakalım, sende beğenecek misin :sila:

Valla bende annemden öğrendim:D Daha güzel oluyor dedi:)

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
tekrar konu açmak istemedim buda benim kar lokumum.

karlokumu1.jpg

karlokumu2.jpg

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Cok güzel olmus canim, keske acsaydin sen nasil yaptin okumus olurduk. Sende damla sakizi kullandin mi? :hhhhhh:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
Cok güzel olmus canim, keske acsaydin sen nasil yaptin okumus olurduk. Sende damla sakizi kullandin mi? :hhhhhh:

sakız kullanmadım canım. hem evde yoktu hemde daha önce marketten hazır sakızlı muhallebi almıştım. ilk yedim ondanmı yoksa gerçektenmi hoşlanmadım bilmiyorum ama pek sevmemiştim oyüzden koymadım. daha önce burada kartopu tatlısı paylaşmıştım içeriği aynıydı zaten ama şekli için denemek istedim gelen misafirlerimede ikram ettim çok beğendiler.

Ellerine sağlık canımcım :panter:

Peki sende benim tariften mi yaptın? Bende yapacağım tekrardan :eller:

teşekkür ederim canım. seninkini yapmamışım canım ramazanın içinde not almıştım tarifi kiminkini yaptım bilmiyorum :dil:. birde seninkiyle denerim nasıl olsa sevildi :) kimin tarifini uyguladım bak merak ettim şimdik :gul: hatta bardakları aldığım reyondaki bayanda tarif bekliyor benden :D hem türbanlı olup hemde rakı bardağı istiyorum deyince bana çok acayip baktı :gul: bende söyledim tatlı için kalıp olarak kullancam deyince bende istiyorum tarifi dedi onada götürcem :D

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Hiç güleceğim yoktu acıgül:gul:

Valla ben onları bardaktan çıkarırken baya bir boğuştum:gul: En sonunda bardak şeklinden başka bir şekle bürününce ellerimle şekil verdim:D:D

Ben de diğer türlü deneyeyim bari :cokkomik:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
Hiç güleceğim yoktu acıgül:gul:

Valla ben onları bardaktan çıkarırken baya bir boğuştum:gul: En sonunda bardak şeklinden başka bir şekle bürününce ellerimle şekil verdim:D:D

Ben de diğer türlü deneyeyim bari :cokkomik:

canım bardağın ağız kısmını salata tahtasına hafif vurarak çıkardım.vururkende bardağı çevirdim tabi her yeri bıraksın die zor olmadı ama azcık daha kıvamlı olsaydı dilmesi daha kolay olurdu bir dahakine ya sütü azaltacam yada unu bir kaşık çoğaltacam. :findikim:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270
baktım fındıkkurdunun tarifini yapmışım :hhhhhh: birde seninkiyle deneyim canım farklı olursa değişik bir tarif olur fazla tarif göz çıkarmaz dimi :) bulunsun herzaman :eek:

Afiyet olsun canım:) Ben de burdan birinden almıştım tarifi kim eklemişti ki ondan dı herlade:D

canım bardağın ağız kısmını salata tahtasına hafif vurarak çıkardım.vururkende bardağı çevirdim tabi her yeri bıraksın die zor olmadı ama azcık daha kıvamlı olsaydı dilmesi daha kolay olurdu bir dahakine ya sütü azaltacam yada unu bir kaşık çoğaltacam. :findikim:

Ben ço kkolay çıkardım dolapta iyi soğuması gerekiyor,bardağa dökmeden önce suyla ıslatıp suyu süzün,

Bir de bıçakla ağız kısmının kenarından hafif havalandırın ozmana kolay çıkıyor-ayse

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar