Karagöz Tatlısı

cerenimo41

Daimi Üye
Katılım
26 Aralık 2011
Mesajlar
814
Tepki
687
Puan
93
Konum
Bozüyük
malzemeler
500gr un
1 su bardağı süt
1 paket maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
ŞERBETİ İÇİN:
120130132904_bpnomr0scan1se3br1oiavrm.JPG


4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
mayayı sütün(ılık) içinde eritin daha sonra şekeri içine koyun karıştırın ve ağzını kapatın mayalandıktan sonra kakao hariç kalan malzemeleri içine atıp kulak memesi yumuşklığında yoğuralım ve hamuru ikiye bölelim tekine kakaoyu ilave edelim beyaz hamuru uzuncana yuvarlayalım ve üstüne bastıralım kakaolu hamuru uzun ince yuvarlayalım beyaz hamurun üstüne koyalım saralım ve 5cm kalımlığında keselim fırına sürelim üstü kızarasıya kadar pişirelim şerbetini dökelim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst