Karakız Tatlısı

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
MALZEMELER
Hamur Için:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badragi Toz Seker
1.5 Su Bardagi Un
2 Çorba Kasigi Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Serbet Için:
2 Su Bardagi Su
1 Su Bardagi Toz Seker
Krema Için:
2 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Pirinç Unu
4 Su Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak keki hazirlayin.Margarin,yumurta,toz seker,un,kakao ve
kabartma tozunu iyice çirpin.Yaglanmis kaliba dökün.Önceden isitilmis 170
derecelik firinda kizarana dek pisirin.
Serbeti hazirlayin.1 su bardagi sekerle,2 su bardagi suyu
kaynatin.Soguduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabina alin.
Kremayi hazirlayin.Bunun için un,pirinç unu,toz seker ve sütü tencereye
alin.Karistirarak pisirip,soguk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabinda 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüs findik,fistik yada
meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapin.
arkadaslar bu benim defterimde belki senelerdir duran bi tarif,suan alinti yaptim ama tarif birebir ayni,,,aklima gelmedi resmini cekmek,,,benim ve kaynatamin hosumuza gitti,esim pek beyenmedi:alsana:
onerilerimde var,serbetin hepsini koymayin,cok islak oluyo(ama islak severseniz dokun hepsini)kolayda,afiyet olsun,,,,:panter::panter:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Ismi cok hosuma gitti. Bu tatli yerine mi geciyor yoksa kek mi? :panter:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
:sok:sok:sok:sok:sok:sok:sok 5 yumurtamı:sok:sok:sok

dünya ahiret kardeşim olsun:gul::gul::gul: 5 yumurtayla mümkün değil yiyemem:gitme: emeğine sağlık canım

OP
elis

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
:sok:sok:sok:sok:sok:sok:sok 5 yumurtamı:sok:sok:sok

dünya ahiret kardeşim olsun:gul::gul::gul: 5 yumurtayla mümkün değil yiyemem:gitme: emeğine sağlık canım

benim esimde boyle biliyomusun,ilk once sorar bunda kac yumurta var diye,,,5 yumurta diyince,kahvaltimi yapiyoz burda dedi:alsana:eek: yuzden sevmedi zaten:panter:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
benim esimde boyle biliyomusun,ilk once sorar bunda kac yumurta var diye,,,5 yumurta diyince,kahvaltimi yapiyoz burda dedi:alsana:eek: yuzden sevmedi zaten:panter:

kokuyo bana ya o yüzden yiyemiyorum zaten yumurta yemem normaldede. pastalara en fazla 3 küçük yumurta kırarım.. yada daha önce başka yerde yemişsem kokmamışsa ozaman yaparım huyum kurusun sevmiyorum bu huyumu ama napalım can çıkıyo huy çıkmıyo :D

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
kokuyo bana ya o yüzden yiyemiyorum zaten yumurta yemem normaldede. pastalara en fazla 3 küçük yumurta kırarım.. yada daha önce başka yerde yemişsem kokmamışsa ozaman yaparım huyum kurusun sevmiyorum bu huyumu ama napalım can çıkıyo huy çıkmıyo :D

al bende o kadar canım yumurta mıııııı
hele kokarsa bu arada tek olamdıgıma sewındım mısafırlıkte falan cok zorlanıyorum keke yemem yumurta warrr dıyorum
hemen kokla bak kokmuyo dıyorlar sonası fıyasko tabııı:alsana:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Teşekkürler canım, ellerine sağlık :hhhhhh:

Böyle birşeymiş, görüntü olarak çok hoşuma gitti :panter:

oktayusta_karakz.tatls.jpg

OP
elis

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883

al bende o kadar canım yumurta mıııııı
hele kokarsa bu arada tek olamdıgıma sewındım mısafırlıkte falan cok zorlanıyorum keke yemem yumurta warrr dıyorum
hemen kokla bak kokmuyo dıyorlar sonası fıyasko tabııı:alsana:

kizlar sizde burnunuza mandal takinda yiyin sunu aaaaaaaaaaaa:alsana::kptmya:

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
nefis görünüyor acaba vanilya koysak yumurtanın miktarını azaltsak nasıl olur teşekkürler elisciğim:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

OP
elis

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
nefis görünüyor acaba vanilya koysak yumurtanın miktarını azaltsak nasıl olur teşekkürler elisciğim:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

bak vanilya koymayi bende dusunmustum ama yapmadim acaba kotumu olur diye,gerci vanilya daha guzel yapar ama ne biliyim kararsiz kaldim katmadim,bence olur be canim,yumurtaya gelince hic bilemiycem,bi dene olmazsa,gonder bana,sorumlusu benim,,,,,,:dertli:

OP
elis

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
Kekinde yumurta kokmasını istemiyorsak ki ben istemem:) Biraz portakal ya da limon kabuğu rendesi koyarız olur biter:)

yumurta kokmuyodu yaaa,yada banami oyle geldi(esim yemedigine gore kokuyomuydu acaba:sinifsinif:)ama bu tavsiyelerin aklimda olsun,ben yinede her ihtimale karsi her kekime katayim,limon yada portakal rendesi,,,,,,,:panter:thanks bebe,,,,,,,:bebek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar