incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- Yaklaşık 1 kilo karalahana
- 1 su bardağı mısır unu
- Biraz tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Karalahanayı salata doğrar gibi doğrayın. Üzerine soğuk su ekleyip, 1 saat boyunca haşlayın. Sert bir kokusu olması normal, meraklanmayın. Lahanalar haşlanınca, suyunu süzün. Üzerine biraz soğuk su gezdirip tahta kaşıkla birkaç kez bastırarak kalan suyunu da çıkartın. Karalahanaları bu halde, buzdolabında birkaç gün, buzlukta ise birkaç ay bekletebilirsiniz.
Süzdüğünüz lahanaları bir tencereye alın. İçine mısır ununu, tuzunu, zeytinyağını ekleyin. Malzemeleri örtecek kadar su ekleyerek, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Çorba, koyulaşmaya çok müsait olduğundan, çok koyulaşırsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra, el blender’ından geçirerek püre yapın. Kıvamı büyük ihtimalle koyu olacaktır. Biraz kaynar su ekleyip, bir taşım kaynatabilirsiniz. İkram ederken, üzerine pul biber eklediğiniz yağı gezdirebilirsiniz.
Beliz bu çorbanın yanında mutlaka
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
yemenizi tavsiye ediyor Yukarıdaki çorbayı 4 porsiyon olarak düşünürsek,1 porsiyon karalahana çorbasındaki kalori değeri: 228 kkal
ALINTI