Karamel Elmali Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Bild+111.jpg


tarif bana ait dostlar
malzeme
hamuru icin
4 yumurta
250 gr toz seker
1 su bardagindan bir parmak eksik siviyag
yarim su bardagi portakal suyu
350 gr un
1 pk kabartma tozu
2 kahve kasigi kakao
1 avuc dolusu dogranmis ceviz

üst karamel malzeme
3 adet büyük elma
yarim bardak toz seker
yarim bardak portakal suyu
yarim cay kasigi tarcin

Bild+097.jpg


tavaniza sekeri koyun orta ateste yavasca erimesi icin birakin .o erirken hemen elmalari soyup cekirdeklerini cikarin iri olarak dilimleyin .
iki parmak kalinliginda olmasi yeterlidir
kenarlarindan erimeye baslayip hafif kahverengi olunca sekerimiz portakal suyunu ekleyin tarcini serpistirip kaynamaya birakin sakin karistirmayin kaynayinca elmalari icine birakip bes dakika orta ateste pisirin pisince kenara alin

Bild+100.jpg


kelepceli 26 cm yuvarlak kalibiniza yagli kagit serip kelepcesi ile sabitleyin
kagidi kenarlarlarinda bu sekil birakin olur da karamelin akmasini biraz önler .
biz önlem olarak yinede kalibin altina tepsi koyacagiz

Bild+102.jpg


kalibimiza elmalari resimdeki gibi yerlestirelim
karameli tavada kalsin üzerine sürülecek daha sonra
hamuru hazirlamak icin mikserinize yumurta ve sekeri koyup bir kac dakika cirpin .
üzerine siviyagi ve portakal suyunu ekleyin
en son elenmis un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin hamurun 4/3 dizdiginiz elmalarin üzerine dökün kalan hamurunuza kakaoyu karistirip


kaliptaki hamurunuzun üzerine gezdirin dogranmis cevizleri serpistirip önceden isitilmis 180 derece firinda kalibi bir tepsiye koymayi unutmayin hemen firina pismeye birakin
yaklasik 70 dakika dikkat edin üzeri yanmasin kürdan ile kontrol edelim


pisen kekimizi firindan alip cemberini bir bicak yardimi ile kaliptan kurtaralim ama cikarmayalim cemberini
saklama kabina ters cevirelimpastamizi
cemberi tam cikarmadan yavasca kagidi alalim kekimizin üzerinden .
daha conra cemberi cikaralim bu islemi yapmak icin asla sogumasini beklemeyin
yoksa kagitli kek tüketmek zorunda kalirsiniz


Bild+108.jpg


tavamizda kalan karamelimizi elmalarin üzerine gezdirip kasik yardimi ile heryerine ulasmasini saglayin kavrulmus badem yapraklari ile süsleyebilirsiniz ben yarisina yaptim yarisina yapmadim malum kizimda yesin istedim

Bild+129.jpg


soguyunca dilimleyip servise sunabilirsiniz .
dualariniza talibim afiyet olsun canlarim


Bild+131.jpg


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst