Karamel soslu dondurmalı profiterol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
1_1872011141720_28205.jpg


6 Kişilik

Hamuru için gerekli malzemeler:

1,5 su bardağı su

100 gr tereyağı

1 su bardağı un

4 yumurta

Dolgusu için:

1 paket cevizli dondurma

1 paket kaymaklı dondurma

Üzeri için:

Karamel sosu, çikolata sosu

Hazırlanışı:

Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst