Şekerpare
Daimi Üye
6 Kişilik
Hamuru için gerekli malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
4 yumurta
Dolgusu için:
1 paket cevizli dondurma
1 paket kaymaklı dondurma
Üzeri için:
Karamel sosu, çikolata sosu
Hazırlanışı:
Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.