Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
292kadayif17-5904_292.jpg


Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı

300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
3 yeşil elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
File badem

Şerbet için:
200 gr toz şeker
200 ml krema

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar vu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. KAdayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.

Alıntıdır...
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
denemek lazım bana tatlı olsun yeter bayılıyorum tatlıta o yüzden şişkoyum işte:kahkaha::kahkaha::kahkaha:
 

deffne

Yeni Üye
Katılım
20 Eylül 2011
Mesajlar
26
Tepki
12
Puan
3
Yaş
44
Konum
istanbul
Bu nasıl bir görüntü, hem karışık hem kışkırtıcı, elmalı tatlıların en farklısı bu bence.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst