Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı
300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
3 yeşil elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
File badem
Şerbet için:
200 gr toz şeker
200 ml krema
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar vu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. KAdayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.
Alıntıdır...