Karamelize Kabak Dolması
Malzemeler
- 3 Dilim Bayat Ekmek
- Yarım Kg Kabak
- Yarım Kg Kıyma
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Kabaklan soyun ve enine keserek ikiye bölün. İçlerini doldurulmak üzere oyun. Bayat ekmek içlerini ıslatıp iyice sıkarak suyunu çıkarın. Ekmeği, bir miktar kabak içini ve tuzu ilave ederek kıyma ile yoğurun. Hazırlamış olduğunuz dolma içini kabaklara doldurun. Dolmaları tencereye dik olarak yerleştirin ve pişecek kadar su ilave edin. Diğer yandan, yağı ve şekeri küçük bir tavaya alın ve ateş üzerinde şekerin rengi kahverengimsi olana kadar yakın. Yakılan şekeri dolmaların üstüne dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Malzemeler
- 3 Dilim Bayat Ekmek
- Yarım Kg Kabak
- Yarım Kg Kıyma
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Kabaklan soyun ve enine keserek ikiye bölün. İçlerini doldurulmak üzere oyun. Bayat ekmek içlerini ıslatıp iyice sıkarak suyunu çıkarın. Ekmeği, bir miktar kabak içini ve tuzu ilave ederek kıyma ile yoğurun. Hazırlamış olduğunuz dolma içini kabaklara doldurun. Dolmaları tencereye dik olarak yerleştirin ve pişecek kadar su ilave edin. Diğer yandan, yağı ve şekeri küçük bir tavaya alın ve ateş üzerinde şekerin rengi kahverengimsi olana kadar yakın. Yakılan şekeri dolmaların üstüne dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.