Karamelli-Ananaslı Kek (Le gateau à l'ananas et au caramel)
125 gr margarin veya tereyag
125 gr un
125 gr seker
3 tane yumurta
2-3 yemek kasigi hindistan cevizi rendesi
1 tane ananas veya 1 kutu tum konserve ananas
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karameli icin:
20 tane kup seker
1 yemek kasigi su
2 damla limon suyu
Tarifin Hazırlanışı:
ilk olarak ananasi guzelce soyup orta sert yerini bir yuvarlak biseyle cikariyoruz
5-6 parca yuvarlak kesiyoruz kalibinizin buyuklugune gore
keki icinse erittigimiz margarini sekerle cirpiyoruz icine yumurtalari katip cikpiyoruz
kalan un,kabartma tozu,vanilya ve hindistan cevizini atip tekrardan cirpiyoruz,hindistan cevizinden dolayi koyu olursa bikac kasik sut katabilirisiniz,ben icine birazda kalan ananas parcalarindan attim
firinimizi onceden acip isitiyoruz
karamel icinse bir tavaya sekeri,suyu ve bikac damla limon suyu koyup ocakta karistirarak karamel yapiyoruz
bu karemeli duz kek kalibimiza dokup (ben kelepceli kalip kullandim) her yerine dagitip hemen uzerlerine ananaslari yerlestiyoruz kalibin buyukluguna gore,uzerine kek hamurunu dokup hemen isittigimiz firina koyup alti ustu kizarip kabarana kadar pisiriyoruz ,soguyunca dilimleyip servis yapiyoruz.
Alıntıdır...