incitanemtuana
Daimi Üye
HAZIRLANIŞI: Kek kalıbını tereyağı ile yağlıyoruz. 1 su bardağı şekeri tabana döküyoruz. Armutları soyup dilimliyoruz. Şekerin üzerine armut dilimlerini diziyoruz. Kek hamuru için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. 1 su bardağı toz şekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
Süt, sıvıyağ, toz badem, vanilya, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Armutun geri kalan kısımlarını karışımın içine rendeliyoruz. 7 çorba kaşığı tepeleme unu koyup karıştırıyoruz.
Karışımın tahin kıvamında olması gerekiyor. Karışımı armutların üzerine döküyorz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
KARAMELLİ ARMUTLU KEK
4 yumurta
2 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
1 su b. toz badem
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
4 armut
ustasından un ölçüsü
ALINTI