incitanemtuana
Daimi Üye
KARAMELLİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
*2 su bardağı toz şeker bir tencereye konulur ve pekmez şeklini
alıncaya kadar ara sıra karıştırılarak eritilir.
*Eridikten sonra için 2 su bardağı su konulur. (Bu aşamada dikkatli
olmak gerekiyor, şıçrıyabiliyor)
*Su konulduktan sonra şeker kaskatı oluyor, kısık ateşte iyice erimesi
beklenir.
*Sıcakken borcama dizilmiş etimeklerin üzerine paylaştırılır.
*Muhallebisi için bir tencereye, 4,5 su bardağı süt, nişasta ve un konulur.
*Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine 1 paket vanilya ilave
edilip mikser ile çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
*Buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra, 1 su bardağı soğuk süt ile
çırpılan krem şanti üzerine yayılır ve hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun.
ALINTI
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
*2 su bardağı toz şeker bir tencereye konulur ve pekmez şeklini
alıncaya kadar ara sıra karıştırılarak eritilir.
*Eridikten sonra için 2 su bardağı su konulur. (Bu aşamada dikkatli
olmak gerekiyor, şıçrıyabiliyor)
*Su konulduktan sonra şeker kaskatı oluyor, kısık ateşte iyice erimesi
beklenir.
*Sıcakken borcama dizilmiş etimeklerin üzerine paylaştırılır.
*Muhallebisi için bir tencereye, 4,5 su bardağı süt, nişasta ve un konulur.
*Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine 1 paket vanilya ilave
edilip mikser ile çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
*Buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra, 1 su bardağı soğuk süt ile
çırpılan krem şanti üzerine yayılır ve hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun.
ALINTI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.