incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Karamelli Kurabiye için gerekli malzemeleri yazmadan önce söylemeliyimki çoook güzel bir kurabiye oldu ama ben çooook daha güzel bişey bekliyordum. Çünkü içinde 250 gr. kaymak var . Bir daha ki sefere başka bir kurabiye hamuru tarifiyle şekli ve karameli aynı kalacak şekilde denemek istiyorum. O zamanda nasıl olduğunu sizinle paylaşırım ia...Tarif; çok sevdiğim en büyük yengemden. Bunun için de çook teşekkür ederim ve güzel yanaklarından öperim
Gerekli malzemeler:
250 gr. tereyağ
250gr. kaymak
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
7 su bardağı kadar un
yeteri kadar karamel
kullandığım karamelin yapılışı için tık tık
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bir kapta tereyağ ve un iyice birbirine yedirilir. Başka bir kapta kaymak ,şeker ve yumurta iyice çırpılır. İçine hamur kabartma tozu da eklenir ve biraz daha karıştırılır. Her iki karışım birleştirilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp yuvarlanır ve 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
Dinlenen hamurlar çıkartılıp tezgahta avuç içi kadar yuvarlak açılır. ve yarısı şekildeki gibi kenarlarından kesilir.
Bir çay kaşığı karamel konulup, kesik tarafa doğru yuvarlanır ve ay şekli verilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175C ısıtılmış sıcak fırına verilir.
Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp soğutulu ve servis edilir...
ALINTI