hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
MALZEMELER
Karamel için:
8 yemek kaşıgı şeker
Muhallebi için:
1 adet yumurta
1 litre süt
3 yemek kaşıgı un
8 yemek kaşıgı şeker
2 parça damla sakızı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle karamelimizi hazırlamak için bir tencerede şekeri eritelim ve ısıttıgımız fırın tepsilerine eşit parçalara bölerek dagıtalım.Bir mixer yardımı ile 250 gram süt ve unu kontrollü bir şekilde çırpalım.Ardından tencereye 750 gram süt ve şekeri ilave ederek mixer yardımı ile çırptıgımız karışımı damla sakızı ile birlikte sütün içine boşaltalım.Düşük ateşte koyu kıvama gelinceye kadar kontrollü şekilde pişirelim.Pişen muhallebiyi önceden karameli paylaştırdıgımız kalıplara dökelim.Bu işlemin ardından muhallebiyi soguması için yirmi dört saat süre ile dondurucuda bekletelim ve servis sırasında ise üzerini karamelize edilmiş şeker ile süsleyelim