Karamelli Muhallebi

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
images.jpg


MALZEMELER

Karamel için:
8 yemek kaşıgı şeker
Muhallebi için:
1 adet yumurta
1 litre süt
3 yemek kaşıgı un
8 yemek kaşıgı şeker
2 parça damla sakızı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle karamelimizi hazırlamak için bir tencerede şekeri eritelim ve ısıttıgımız fırın tepsilerine eşit parçalara bölerek dagıtalım.Bir mixer yardımı ile 250 gram süt ve unu kontrollü bir şekilde çırpalım.Ardından tencereye 750 gram süt ve şekeri ilave ederek mixer yardımı ile çırptıgımız karışımı damla sakızı ile birlikte sütün içine boşaltalım.Düşük ateşte koyu kıvama gelinceye kadar kontrollü şekilde pişirelim.Pişen muhallebiyi önceden karameli paylaştırdıgımız kalıplara dökelim.Bu işlemin ardından muhallebiyi soguması için yirmi dört saat süre ile dondurucuda bekletelim ve servis sırasında ise üzerini karamelize edilmiş şeker ile süsleyelim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst