Karanfil : Her derde deva

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
karanfil.jpg

Kokusu her derde deva Karanfil

İçindeki 'eugenol' maddesi sayesinde çok güçlü mikrop öldürücü ve ağrı kesici olan karanfil kronik yorgunluğa ve depresyona birebir...

Ülkemizde yetişmeyen bu güzel kokulu baharat bir tropikal ülke bitkisi, süs bitkisi olarak bilinen karanfil ise farklı. Endonezya, Hindistan, Filipinler, Zengibar, Madagaskar ve Moluk Adaları en çok yetiştiği bölgeler. 20 metreye kadar ulaşabilen her dem yeşil, pembe ve güzel kokulu çiçekler açan bir ağaç. Çiçekleri demetler halinde bulunuyor, baharat ve şifa amaçlı kullanılan kısımları, bunların kurutulmuş tomurcukları. Hem şifa, hem baharat olarak kullanımı çok eskilere dayanıyor. Osmanlı döneminde saraylarda padişahın huzuruna çıkacak kişilere nefesleri kokmasın diye karanfil çiğnetilirmiş. Çin İmparatorlarının da aynı şeyi yaptığına dair yazıtlar mevcut. 17 ve 18. yy İngiltere'sinde karanfil, yüksek fiyatıyla altınla eşdeğermiş. Diş hekimliğinde kullanımı da çok eskilere dayanıyor.

ETKİLİ AĞRI KESİCİ
Karanfil esansı olarak bilinen ve karanfile has o özel koku ve tadı veren madde 'eugenol' adındaki uçucu yağ. Bu madde çok kuvvetli bir mikrop öldürücü ve ağrı kesici. Ayrıca salisilik asit ve karyofilin adlı başka etken maddelerde içeriyor ki bunlardan salisilik asit, aspirinin etken maddesi. Mikrop öldürücü özelliği ile kronik idrar yolu enfeksiyonlarında, üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve ishalde yardımcı. Sindirim enzimlerini uyarıyor böylece yediklerimizin daha iyi sindirilmesini sağlayıp gaz oluşumunu önlüyor.

DOĞAL AFRODİZYAK
Kronik yorgunluk, depresyon ve bununla bağlantılı cinsel fonksiyon bozuklukların önemli bitkisel desteklerinden. Doğal ve güçlü bir afrodizyak. Hafıza güçlendirici ve zihinsel fonksiyonları artırıcı etkileri de var. Psikolojik olarak rahatlatıcı ve uyku kalitesini artırıcı etkileri bununla tezat gibi görünse de bilimsel gerçekler öyle değil. Sizi psikolojik olarak rahatlatırken, zihinsel fonksiyonlarınızda azalma, tutukluk yapmıyor.

HER ÇAYA KOYUN!
Benim, idrar yolu enfeksiyonları, uyku bozuklukları ve kronik yorgunluk şikayeti ile başvuran hastalarıma sıklıkla tavsiye ettiğim bu harika besin takviyesinden siz de pratik bir şekilde faydalanabilirsiniz, hem de işyerinde bile. İster yeşil ister siyah çayı tercih ediyor olun, demliğinize 5-10 adet karanfil eklemeniz hem yemeklerle birlikte kazara aldığınız mikropları öldürecek hem de sindiriminize yardım edip gaz oluşumunu önleyecektir. Üstelik sizi psikolojik olarak rahatlatırken, zihinsel aktivitenizi de canlandıracak. İshal, grip ve idrar yolu enfeksiyonlarından koruması da cabası. Kendinize iyi bakın, sağlıkla ve güzellikle kalın.
Takvim

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Karanfili çok seviyorum. Yemeklerden sonra ağzıma bir tane atıp, onun verdiği enfes kokuyu çok seviyorum. Bazen çayın içine de atıyorum. Güzel ve değişik bir aroma oluyor -hmm

Ahududu

Daimi Üye
Tepki
392
Bende kompostoların içine koyuyorum özellikle üzüm ve ayva kompostosuna
Resimdeki karanfil işte bildiğimiz karanfil:)

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Bende komposto yaptığım zaman bazen de çayıma atarım kokusunu seviyorum.:eek:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
özellikle mide bulantısını müthiş geçiriyor. dışardan aldığım çiğ köfte ile zehirlenmiştim mide bulantısı ve kusmayı karanfil sayesinde aştım. 7-8 tane karanfili bir sb kaynamış suyla 10 dk demleyin ve için bulantıyı bastırdığını göreceksiniz-kop

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar