Karanfil Şekilli Tatlı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
karanfilekillitatl.jpg


Karanfil Şekilli Tatlı

• 125 gr. eritilip soğutulmuş margarin
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı irmik
• ½ paket kabartma tozu
• İsteğe göre; kırmızı ve yeşil gıda boyası
• Yeterince bütün badem

Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu

Yapılışı
Tozşeker ve su tencereye alınıp, karıştırılarak 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ ve süt alınıp karıştırılır. Daha sonra irmik, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur, bir süre dinlendirilir. Hamurdan parçalar koparılıp oklava yardımıyla mantı yufkasından daha kalın olacak şekilde açılır. Tırtıklı büyük, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar kesilir. Margarinle yağlanmış minik tartölet kalıplarına ikili gruplar halinde yerleştirilir. Kalan hamurdan 1 cm. genişliğinde, 8-10 cm. uzunluğunda tartölet bıçağıyla şeritler kesilir. Kenarına badem yerleştirilerek rulo yapılır ve tartölet kalıbının ortasına yerleştirilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 170 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca tatlılar kalıplardan çıkarılıp tepsiye alınır ve soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince servis yapılır.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst