Karısının Sütünden Peynir Yaptı
New York’lu şef, karısının sütünü kullanarak peynir yaptı.
Daniel Angerer’in aklına bu fikir, sekiz hafta önce, eşi doğum yaptıktan ve fazla sütünü dondurmaya başladıktan sonra gelmiş.
Karısından, kızı Arabella’nın ihtiyacı olandan fazla süt gelince Angerer de insan sütünün mutfakta kullanılıp kullanılamayacağına kafa yormaya başlamış.
İlk deneme olarak yaptığı karısının sütüyle yaptığı peyniri, tadını beğenince sahibi olduğu New York’taki Klee Brasserie’nin mönüsüne almış.
Bu ‘özel’ peynir, mönüde balkabağı çekirdeği ve üzümle yapılan peynirli bir tatlının ana malzemesi.
Angerer peyniri daha sonra porçini mantarı ve soğanla yaptığı başka bir yemekte de kullanmaya başlamış.
Süt geldikçe bu lezzetler olacak
Angerer, “Bir şef her lezzeti merak eder, yeni tatlar peşinde koşar ve bu yeni tatlarla ortaya neler çıkarabileceğine bakar.
Eşimin sütü iki hafta beklettikten sonra çiğ sütten yapılmış peynir gibiydi, içinde tüm tatlar vardı” diyor.
Angerer’e göre sonuç, ‘Bu inanılmaz bir peynir!’ türü bir tepki verdiren bir durum yaratmamış.
Daha çok ‘İnsan sütü kullanılabilir mi?’ sorusuna, “Evet, kesinlikle kullanabilirsiniz!” yanıtını vermeyi sağlamış.
Yaratıcı ve meraklı şef, “Bebeğimiz için ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla süt vardı ve süt gelmeye devam edene kadar dileyen gelip bu lezzeti tadabilir” diyor.
Daniel, dileyenlere kendi evinde de anne sütüyle peynir denemeleri yapması için tarif veriyor.
Bunun için dört fincan süt, bir miktar yoğurt, maya ve bir çay kaşığı tuz gerekiyor.
New York’lu şef, karısının sütünü kullanarak peynir yaptı.
Daniel Angerer’in aklına bu fikir, sekiz hafta önce, eşi doğum yaptıktan ve fazla sütünü dondurmaya başladıktan sonra gelmiş.
Karısından, kızı Arabella’nın ihtiyacı olandan fazla süt gelince Angerer de insan sütünün mutfakta kullanılıp kullanılamayacağına kafa yormaya başlamış.
İlk deneme olarak yaptığı karısının sütüyle yaptığı peyniri, tadını beğenince sahibi olduğu New York’taki Klee Brasserie’nin mönüsüne almış.
Bu ‘özel’ peynir, mönüde balkabağı çekirdeği ve üzümle yapılan peynirli bir tatlının ana malzemesi.
Angerer peyniri daha sonra porçini mantarı ve soğanla yaptığı başka bir yemekte de kullanmaya başlamış.
Süt geldikçe bu lezzetler olacak
Angerer, “Bir şef her lezzeti merak eder, yeni tatlar peşinde koşar ve bu yeni tatlarla ortaya neler çıkarabileceğine bakar.
Eşimin sütü iki hafta beklettikten sonra çiğ sütten yapılmış peynir gibiydi, içinde tüm tatlar vardı” diyor.
Angerer’e göre sonuç, ‘Bu inanılmaz bir peynir!’ türü bir tepki verdiren bir durum yaratmamış.
Daha çok ‘İnsan sütü kullanılabilir mi?’ sorusuna, “Evet, kesinlikle kullanabilirsiniz!” yanıtını vermeyi sağlamış.
Yaratıcı ve meraklı şef, “Bebeğimiz için ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla süt vardı ve süt gelmeye devam edene kadar dileyen gelip bu lezzeti tadabilir” diyor.
Daniel, dileyenlere kendi evinde de anne sütüyle peynir denemeleri yapması için tarif veriyor.
Bunun için dört fincan süt, bir miktar yoğurt, maya ve bir çay kaşığı tuz gerekiyor.