Karizmatik tarifler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
yemeko.jpg

3 yemek blogger'ından 6 Sevgililer Günü tatlısı

Sevgililer Günü'nde hayatınızdaki özel kişiye özel bir tatlı ile sürpriz yapak istiyorsanız, popüler yemek blogger'larından aldığımız en romantik tatlı tariflerine bir göz atın...

En karizmatik tarifler

2005 yılından beri pastadan keke tatlı tariflerinin ağırlıkla yer aldığı 'hanimis.blogspot.com', blog'u hazırlayan Işıl Sözer'in kendi kendine denediği tarifler için bir arşiv oluşturmak amacıyla başlamış. Blog'un popülerliğinin artmasıyla Işıl Sözer, aynı isimli atölyesinde profesyonel olarak özel tasarım pastalar yaratan bir pastacı olmuş.

Cupcake

- Kek için malzemeler:
- 230 gram tereyağı
- 450 gram tozşeker
- 4 adet büyük boy yumurta
- 300 gram un
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 240 ml süt
- Yarım limonun kabuklarının rendesi ve suyu
- Üzerine serpmek üzere pudra şekeri

Hazırlanışı:
Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Yağ ve şekeri yumuşak ve kabarık bir kıvama gelene kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtaları ekleyin. Ayrı bir kapta un, karbonat ve tuzu birlikte eleyin. Yumurtalı karışım içine biraz ekleyip çırpın. Sonra da sütten ekleyin ve çırpın. Birkaç seferde böyle değişimli olarak unlu karışımı ve sütü yağlı karışıma ekleyin. Son olarak limon suyunu ve kabuğunu da katıp muffin kağıtlarına bölüştürün. Kağıtları dolu dolu olacak şekilde doldurun, kabaracak olan kısma daha sonra ihtiyacımız olacak. Yaklaşık 20 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Piştikten sonra bir tel ızgara üzerinde soğumaya alın. Kekleriniz soğurken kremayı hazırlayın.

Kreması için malzemeler
- 4 adet orta boy yumurtanın sarısı
- 140 gram tozşeker
- 10 çorba kaşığı limon suyu
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
Orta ateşteki bir tencere içinde yumurta sarılarını ve şekeri iyice karıştırın. Limon kabuğu rendesi dışındaki malzemeleri de ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin. Krema, kaşığın arkasına yapışacak kıvama geldiğinde kapatın. Rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip yine sürekli karıştırarak soğutun. Kremayı iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. Ama üzerini kapatırken streç filmi kremaya değdirerek kapatın ki arada kalan hava krema üzerinde sert tabaka oluşmasına sebep olmasın.

Kapkekin süslenmesi:
Kek ve krema soğuduktan sonra süslemeye geçebilirsiniz. Kekin tepesindeki kısmı keskin bir bıçakla kesin. Kestiğiniz parçadan kalp şeklinde kalıp yardımı ile bir delik açın. Üzerine pudra şekeri serpip bir kenara alın. Kremayı kekin üzerine yayın ve ayırdığınız kalp delikli kapağı kremanın üzerine yerleştirin.

Çilekli tiramisu

- 300 gram kedidili
- Islatmak için kahveli şurup (2 bardak çok koyu bir şekilde hazırlanmış ve soğutulmuş şekerli kahve)
- Zabaglione kreması
- Çilek

Zabaglione kreması için:
- 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı Marsala şarabı ya da yerine farklı bir tatlı şarap, likör ya da sadece meyve aroması.
- 400 gram labne peyniri
- 1 küçük paket süt kreması

Kremanın hazırlanışı:
Yumurta sarılarını köpürene dek sürekli çırpın. Şekeri ve şarabı ekleyip karıştırın. Kremanızı benmari usulü muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın. Peyniri karışıma ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Başka bir kapta kremayı köpük köpük olup hacmi artana kadar çırpın. Kremayı peynirli karışıma ekleyip karıştırın.

Pastanın bir araya getirilmesi:
Kedidillerini hazırladığınız kahveli şurubun içine batırarak ıslatın. Kabınızın dibini kaplayacak şekilde döşeyin. Kremanızın yarısını üzerine dökün. İri doğranmış çileklerin bir kısmını koyun. Bir kat daha kahveli şurup ile ıslatılmış kedidillerini dizin, kalan kremayı üzerine boşaltın. Kalan çilekleri de üzerine dizin. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

En havalı tarifler
'pecetedennotlar.blogspot.com', Ayşem Öztaş'ın 2006 yılından beri yazdığı blog'unun adı. Başlangıçta içinden geldiği gibi yazılar yazarken bir süre sonra bu yazılara uyumlu tarifler de ekleyen Öztaş, tariflerinde tatlı ve pastalara ağırlık veriyor.

Labne peynirli truf

- Bir paket yulaflı bisküvi
- Bir paket kakaolu, kremalı bisküvi
- 350 gram labne peyniri
- 400 gram bitter kuvertür çikolata

Hazırlanışı:
Bisküviler mutfak öğütücüsünden oldukça ince olacak şekilde geçirilir. Labne peynirinin içindeki suyu yok etmek için 30 derecede pişirilip, karıştırılarak soğutulur. Hazırlanan labne, bisküvi kırıntılarına eklenerek kurabiye hamuru yoğunluğunda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra ufak toplar halinde yuvarlanır. Eritilmiş kuvertür çikolata ile her tarafı kaplanarak, yağlı kağıt üzerinde oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletilir. Hazırlanan trufların üzerine bir kürdan ile sevgi mesajları yazılan notlar yerleştirilir!

Limonlu mus kek
Malzemeler:
- 4 adet büyük limon suyu
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yumurtanın sarısı ve ayrıca 4 yumurta
- 170 gram tereyağı veya margarin
- 1 buçuk su bardağı krema (Soğutulmuş olarak)

Hazırlanışı:
Ocak üzerindeki kabın içine toz şeker, limon suyu, tereyağı, yumurta sarıları ve 4 yumurtayı koyun. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Hazırlamış olduğunuz bu limonlu kremadan, yarım su bardağı kadarını ayırıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenme süresi tamamlandığında kremayı buzdolabından çıkarın ve çırparak koyu bir kıvam kazandıracağınız soğutulmuş krema ile birleştirin. Daha önce soğuk krema ile birleştirmek üzere ayırdığınız limonlu kremadan kalanın bir tatlı kaşığı kadarını, tek porsiyonluk kalıpların dibine sıvayın. Sonra süt kreması ile birleştirilmiş limonlu kremayı da kalıplara paylaştırın. Kalıpları, sertleşmesi için buzdolabında 1 gün boyunca bekletin. Kalıpların şeklini alacak karışım, kalıplardan çıkacak sertliğe ulaştığında servis edin.

Süsleme için: Süs olarak kullanılacak meyve ya da çiçeğin üzerine, kullanılan süs malzemesinin büyüklüğüne uygun miktarda yumurta akı sürülür ve öğütücüden geçirilmiş bir tutam toz şekere batırılıp iyice kuruduktan sonra kekin üzerine ya da servis tabağının kenarına yerleştirilir.

En romantik, pratik tarifler
Devletşah Özcan tarafından 4 Mart 2005 yılından bu yana kişisel günlük olarak yazılan 'devletsah.com', Türkiye'nin en popüler yemek blog'larından biri. 2007'den bu yana da 'yemek.name' isimli bir de internet dergisi yayınlayan Devletşah Özcan'ın tarifleri romantik bir Sevgililer Günü için eksiksiz görünüyor!

Yoğurt tatlısı

- 500 gram yoğurt
- 1 paket çilekli jöle
- 2 su bardağı kaynar su
- 3 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:
Yoğurt, sık örgülü bir elekte 2 saat süzülür. Jöle kaynar su ile karıştırılırken içine bal ilave edilir. Ilıklaşan jölenin içine süzülmüş yoğurt katılıp iyice karıştırılır. Karışım şekilli kalıplarda dondurulup, 4-5 saat sonra meyve ile servis edilir.

Çikolatalı fondü

Çikolata sosu için malzemeler:
- 80 gram bitter çikolata veya kuvertür çikolata
- Çeyrek su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı tarçın

Servis için malzemeler:
- Çilek, muz, elma, dövülmüş badem ve dövülmüş fıstık.

Hazırlanışı:
Krema, çikolata, bal ve tarçın bir kase içinde benmari usulünde, karışım, içi sıcak su dolu bir başka kabın içine oturtulup ocak üzerinde pişirilir. Eritilen çikolata fondü kabına alınır. Yanında meyvelerle servis edilir.
Akşam
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Çilekli tiramisu

- 300 gram kedidili
- Islatmak için kahveli şurup (2 bardak çok koyu bir şekilde hazırlanmış ve soğutulmuş şekerli kahve)
- Zabaglione kreması
- Çilek

Zabaglione kreması için:
- 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı Marsala şarabı ya da yerine farklı bir tatlı şarap, likör ya da sadece meyve aroması.
- 400 gram labne peyniri
- 1 küçük paket süt kreması

Kremanın hazırlanışı:
Yumurta sarılarını köpürene dek sürekli çırpın. Şekeri ve şarabı ekleyip karıştırın. Kremanızı benmari usulü muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın. Peyniri karışıma ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Başka bir kapta kremayı köpük köpük olup hacmi artana kadar çırpın. Kremayı peynirli karışıma ekleyip karıştırın.

Pastanın bir araya getirilmesi:
Kedidillerini hazırladığınız kahveli şurubun içine batırarak ıslatın. Kabınızın dibini kaplayacak şekilde döşeyin. Kremanızın yarısını üzerine dökün. İri doğranmış çileklerin bir kısmını koyun. Bir kat daha kahveli şurup ile ıslatılmış kedidillerini dizin, kalan kremayı üzerine boşaltın. Kalan çilekleri de üzerine dizin. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Bunu denemeliyim -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst