Karnibahar Ve Havuc Pane-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
1 adet küçük karnabahar




5-6 adet havuç

3 yumurta

5 yemek kaşığı galeta unu

1 bardak su

Tuz

Karabiber

1 su bardağı zeytinyağı




1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda hafifçe haşlanır.

2.Havuçlar soyulduktan sonra enlemesine ikiye bölünür.Çok uzunsa boylamasına da ikiye
bölünür.Yumuşayana kadar haşlanır.

3. Yumurta,galeta unu,su,tuz ve karabiber bir kapta çırpma teli ile çırpılırak pürüzsüz hale
getirilir.

4. Zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır.

5. Soğuyan karnabaharlar ve havuçlar yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.

6. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.


ALINTI


karnabahar%26havu%C3%A7+pane.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst