incitanemtuana
Daimi Üye
1 adet küçük karnabahar
5-6 adet havuç
3 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda hafifçe haşlanır.
2.Havuçlar soyulduktan sonra enlemesine ikiye bölünür.Çok uzunsa boylamasına da ikiye
bölünür.Yumuşayana kadar haşlanır.
3. Yumurta,galeta unu,su,tuz ve karabiber bir kapta çırpma teli ile çırpılırak pürüzsüz hale
getirilir.
4. Zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır.
5. Soğuyan karnabaharlar ve havuçlar yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
6. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.
ALINTI
5-6 adet havuç
3 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda hafifçe haşlanır.
2.Havuçlar soyulduktan sonra enlemesine ikiye bölünür.Çok uzunsa boylamasına da ikiye
bölünür.Yumuşayana kadar haşlanır.
3. Yumurta,galeta unu,su,tuz ve karabiber bir kapta çırpma teli ile çırpılırak pürüzsüz hale
getirilir.
4. Zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır.
5. Soğuyan karnabaharlar ve havuçlar yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
6. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.
ALINTI