Karnıyarığı sanırım evlilik hayatım boyunca 3 kez falan yaptım. Çünkü, patlıcanların bol yağ çekmesi bizim için dezavantaj. Ama yine de tadına bayıldığımız bir yemek.
Servis öncesi misafirlerin yanında fotoğraf çekemediğim için, ancak fırın öncesi halini sizlerle sunacağım
Malzemeler
7 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
Maydonoz
Sarımsak
Tuz
Yapılışı
7 adet patlıcanımızı alacalı soyup, yarım saat kadar tuzlu su içinde bekletiyoruz. Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanlarımızı kurulayıp, kızartma yağımıza atıp, kızartıyoruz. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerinde yağlarını çekmesi için bırakıyoruz.
Ayrı bir tencerede, rendelenmiş soğanlarımızı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ardından, sarımsak ve kıymamızı atıyoruz. Kıymalarımız iyice piştikten sonra, içine rendelediğimiz domateslerimizi koyup tuzunu da atıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Harcımızın altını kapadıktan sonra kıyılmış maydonozlarımızı içine atıp, karıştırıyoruz.
Patlıcanlarımızın karnını 2 kaşık yardımı ile yarıyoruz. İçlerine ilk önce 1 çay kaşığı toz şeker ekip, sonra harcımızı koyuyoruz.
Fırına vermeden önce, üzerlerine domates ve biber koyup, domates rendesi ve az salçalı sosumuzu tepsiye koyuyoruz.
Afiyet olsun
Servis öncesi misafirlerin yanında fotoğraf çekemediğim için, ancak fırın öncesi halini sizlerle sunacağım
Malzemeler
7 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
Maydonoz
Sarımsak
Tuz
Yapılışı
7 adet patlıcanımızı alacalı soyup, yarım saat kadar tuzlu su içinde bekletiyoruz. Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanlarımızı kurulayıp, kızartma yağımıza atıp, kızartıyoruz. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerinde yağlarını çekmesi için bırakıyoruz.
Ayrı bir tencerede, rendelenmiş soğanlarımızı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ardından, sarımsak ve kıymamızı atıyoruz. Kıymalarımız iyice piştikten sonra, içine rendelediğimiz domateslerimizi koyup tuzunu da atıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Harcımızın altını kapadıktan sonra kıyılmış maydonozlarımızı içine atıp, karıştırıyoruz.
Patlıcanlarımızın karnını 2 kaşık yardımı ile yarıyoruz. İçlerine ilk önce 1 çay kaşığı toz şeker ekip, sonra harcımızı koyuyoruz.
Fırına vermeden önce, üzerlerine domates ve biber koyup, domates rendesi ve az salçalı sosumuzu tepsiye koyuyoruz.
Afiyet olsun