Karnıyarık (Arina)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Karnıyarığı sanırım evlilik hayatım boyunca 3 kez falan yaptım. Çünkü, patlıcanların bol yağ çekmesi bizim için dezavantaj. Ama yine de tadına bayıldığımız bir yemek.

Servis öncesi misafirlerin yanında fotoğraf çekemediğim için, ancak fırın öncesi halini sizlerle sunacağım :hhhhhh:

attachment.php


Malzemeler

7 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
Maydonoz
Sarımsak
Tuz

Yapılışı

7 adet patlıcanımızı alacalı soyup, yarım saat kadar tuzlu su içinde bekletiyoruz. Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanlarımızı kurulayıp, kızartma yağımıza atıp, kızartıyoruz. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerinde yağlarını çekmesi için bırakıyoruz.

Ayrı bir tencerede, rendelenmiş soğanlarımızı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ardından, sarımsak ve kıymamızı atıyoruz. Kıymalarımız iyice piştikten sonra, içine rendelediğimiz domateslerimizi koyup tuzunu da atıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Harcımızın altını kapadıktan sonra kıyılmış maydonozlarımızı içine atıp, karıştırıyoruz.

Patlıcanlarımızın karnını 2 kaşık yardımı ile yarıyoruz. İçlerine ilk önce 1 çay kaşığı toz şeker ekip, sonra harcımızı koyuyoruz.

Fırına vermeden önce, üzerlerine domates ve biber koyup, domates rendesi ve az salçalı sosumuzu tepsiye koyuyoruz.

Afiyet olsun
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Aaa.. ilk defa duydum :sok

Bir dahaki sefere o şekilde denerim canım. Peki o köz kokusu kalıyor değil mi patlıcanda? :dusun:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Sağol Sadiyecim

Nazom, hemde hiç sevmiyorum ya, onun için közde patlıcanı çok zor yerim:D Fırında közlenmiş deneyeyim ben en iyisi

Sağol birtanem, sayende birşey öğrenmiş oldum :kivir:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Rica ederim tatlım.

bende hiç sevmem közde patlıcan, o köz kokusu beni mahveder :sinifsinif:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Ben en son yağtığımda nazonun deidği gibi fırında pişirdim canım patlıcanı,hem hafif oldu,hem daha sağlıklı.:eek:

Ariş içine ben yeşil biber,domates de koyuyorum.Üzerine de.Güzel oluyor tavsiye ederim
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Domates bende koyuyorum canım. :eek: Biber koydum mu hatırlamıyorum harca; ama üzerine birer tane biber ve domates koyuyorum ayrıca.

Ama ben fırına vermeden baya bir önce çektim bu fotoğrafı, o yüzden yarım gözüküyor tabii:)

Artık bir dahaki sefere pişmiş halini de çekerim:D
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ben de bunu kıymasız karnıyarık yapıyorum sadece domates biber soğan:)) çok güzel oluyo:) bayadır yapmadım ama
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Rica ederim canım. Sağolun yorumlarınız için :hhhhhh:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
ellerine saglik arisim
bende firinda yagli kagitta közlüyorum patlicanlari tavsiye ederim
bu arada sekeri neden koyuyorsun canim?
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Teşekkürler kızlar yorumlarınız için. Ben bu sefer karnıyarığı bir gurmenin mutfağından öğrenipte yaptım canım. Şeker koyunca gerçekten fark yaratıyor tadında. -hmm Denemeni tavsiye ederim.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Dene bakalım şekercim Umarım beğenirsin -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst