Karnıyarık Tarifi

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
39
Konum
ankara
karniyarik-tarifi.jpg

MALZEMELER

* 8 adet uzun boylu patlıcan
* 400gr. Orta yağlı Kıyma
* 2,5 yemek kaşığı salça
* 1-2 tutam maydanoz
* 2-3 adet kuru soğan
* 5 adet domates
* 8 adet sivri biber
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* Kırmızı biber, karabiber, sarımsak

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Karnıyarık içi hazırlanışı
* Öncelikle ocağın altını yakıp derin bir tencere içerisine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağını katıyoruz.
* Sıvıyağımız biraz kızdıktan sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları tuz ile birlikte katıyoruz.
* Soğanlar pembeleştikten sonra kabuklarını soyup doğradığımız domateslerin bir kısmını ilave ediyoruz.
* Kavurmaya devam ederken çok az da salça ilave ediyoruz. Tat ve renk vermesi açısından.
* Hazır olan domatesli harcımızın içerisine kıymamızın tamamını ilave ediyoruz, baharat olarak karabiber, kırmızıbiber, ince kıyılmış sarımsak, katıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. İsterseniz içine ince kıyılmış sivri biber de ekleyebilirsiniz.
* Patlıcanların hazırlanışı
* Patlıcanların sap kısmı kalacak şekilde yapraklarını temizliyoruz ve alacalı olarak soyuyoruz.
* Şimdi soyduğumuz patlıcanları bıçak ile yukarıdan aşağıya olacak şekilde tek bir çizik ile arkasına geçmeyecek şekilde yarıyoruz.
* Ocağın altını yakıp tavada yağ ile birlikte patlıcanlarımızı önlü arkalı kızartıyoruz
* Şimdi biberlerimizi kızartacağız ancak biberlerin patlamaması için bıçak ile ortasından bir deliyoruz.
* Karnıyarık Pişirilişi
* Kızartmış olduğumuz patlıcanın içerisini açıp daha önceden hazırladığımız iç harcı ile aldığı kadar dolduruyoruz ve üzerlerine biberleri koyuyoruz.
* Kalan domatesimizi kalan salça ile su katarak karıştırıp patlıcanların yanına döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırına verip 20 dakika kadar pişiriyoruz.
* Karnıyarığımız servise hazırdır. Pilav ile servis edebilirsiniz.
* Afiyet olsun …

PÜF NOKTALAR

1- Karnıyarık biraz yağlı kaçtığı için yaz aylarında tüketilmesi yerine bahar aylarında tüketmek sağlık açısından daha iyidir.

2- Lezzetli karnıyarık yapmak için patlıcanlar uzun boylu düzgün seçilmeli.

3- Patlıcanlar hazırlanırken sap kısımlarını kesmeyin, keserseniz karnıyarığınız dağılır.

4- Patlıcanları alacalı soyduktan sonra acılığı gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletilir sonra sudan çıkartılıp kurutulup kızartılır.

5- Servis edilmeden görüntü açısından yeşillik ile süslenip pilav ile birlikte servis edilebilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst