Kimin karnı yarılmış demeyin canım,sadece bir yemek
Malzemeler:
Patlıcan
Kıyma
Soğan
Domates
Sarımsak
Salça
Baharatlar
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlarımıza şerit şekli vererek kabuklarını alıyororuz.Kızgın yağda bir güzel kızartıyoruz ve yağını salana kadar bekliyoruz,ben havlu mendil kullanıyorum sizin başka teknikleriniz varsa paylaşabilirsiniz.
İçi için:
Küp küp doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salça,kıyma,domates,biber,baharat ve tuzunu atıp bir güzel pişmeye bırakıyoruz..
Karnı yarılmış patlıcanların içinide ilave edip salçalı su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..
Afiyet Olsun:incim:
Not:Genelde kıyma ile yapılan bir tarif ancak ben bu denememde kuş başı et ile deneme yaparak yapmıştım bilgileriniz:buyrun: