Karnıyarık

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
attachment.php


Kimin karnı yarılmış demeyin canım,sadece bir yemek

Malzemeler:
Patlıcan
Kıyma
Soğan
Domates
Sarımsak
Salça
Baharatlar
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlarımıza şerit şekli vererek kabuklarını alıyororuz.Kızgın yağda bir güzel kızartıyoruz ve yağını salana kadar bekliyoruz,ben havlu mendil kullanıyorum sizin başka teknikleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

İçi için:
Küp küp doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salça,kıyma,domates,biber,baharat ve tuzunu atıp bir güzel pişmeye bırakıyoruz..

Karnı yarılmış patlıcanların içinide ilave edip salçalı su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..
Afiyet Olsun:incim:

Not:Genelde kıyma ile yapılan bir tarif ancak ben bu denememde kuş başı et ile deneme yaparak yapmıştım bilgileriniz:buyrun:
 

Ekli dosyalar

  • karnıyarık.jpg
    karnıyarık.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 130

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık birtanem. Çok severim karnıyarığı; ama yağda kızarttığımız için fazla yiyemiyoruz :utandim:

Sende harika yapmışsın. Canım çekti ya
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
hele suna bakin
hamis ama marifetlerini döktürüyo masaallah
hamile olmadigim haldede canimi cektiriyo:catalbicak:
etle kiymayla aram yoktur
ama kiymali yarilmis karina asla hayir demem:kptmya:
ellerine saglik canim:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst