Aşk Sancısı
Daimi Üye
Karpuz pastası tarifi malzemeler:
1 adet karpuz
2 kutu Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 çorba kaşığı dolusu bal
1 su bardağı badem ya da fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yaz meyveleri (üzerini süslemek için)
Karpuz pastası tarifi hazırlanışı:
Kremasının hazırlanışı
Hindistan cevizi sütünü en az 6 saat öncesinden buzdolabında bekletin (Kremanın sütten ayrılması lazım. Kreması, kutunun üst tarafında kalıyor. Kutuyu açın ve bu kremayı bir kaseye boşaltın. İsterseniz dibinden de delebilirsiniz. O zaman da sütlü kısmı aşağıdan akacaktır, kutuda kreması kalacaktır).
Kremanın içine, vanilya ve balı koyup biraz köpürene kadar mikserle karıştırın, ardından katılaşana kadar buzdolabında bekletin.
Kremanın tadını en son kontrol edin. Eğer daha tatlı isterseniz, içine biraz daha bal ekleyebilirsiniz.
Karpuzun kesimi
Karpuzun baş ve alt kısmını bıçakla kesin.
Silindir şeklinde bir parça çıkarmak için kabuklarını da yavaş yavaş kesin, öyle bir parça oluşturmalısınız ki aynen pastanın yuvarlak gövdesi gibi olsun.
Pastayı keserken sulanmaması için kremayı sürmeden hemen önce kesin.
Yine kremayı sürmeden önce karpuzun yüzeyindeki suyu, bir mutfak havlusu ile emdirebilirsiniz.
Süsleme
Kremayı, karpuzun üst yüzeyine ve çevresine bol bol sürün.
Kremanın üzerini, biraz kavurup mutfak robotunda parçaladığınız fındık ya da bademlerle kaplayın.
En üstünü de dilediğiniz gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.