Karyağdı Keki (Limonlu)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
perfectfoto53711.jpg


Karyağdı Keki (Limonlu)

Malzemeler:
3 adet yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
Yaklaşık 3,5 su bardağı Limon aromalı kekun

Sos Malzemleri:
3su bardağı süt
25 gr. kakao
Yarım su bardağı şeker

Mantolamak için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Kek için verilen yumurta veşeker çırpılıp üzerine sırası ile diğer malzemeler eklenerek akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edilir..
Elde edilen harç orta boy fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Sos için; verilen malzemeler bir tencerede karıştıra karıştıra pişirilir ve soğutulur.
Fırından çıkıp soğuyan kek kalp kalıpla kesilir.
Her kalp kek her yanı olmak suretiyle önce kakaolu sosa, sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağın alınır.
Bir saat veya tercihen bir gece dinlendirilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

Alıntıdır

perfectfoto5364.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst