Malzemeler
4 adet açılmış hindi budu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 tane haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
100 gram ince doğranmiş mantar
1 soğan(yemeklik doğranmiş)
8 dilim kaşar
2 kaşık tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı
Açılmış hindi butlarını kızdırılmış tereyağına atarak alt-üst edip pembe renkte pişirilir.
Pişirilen hindi butları fırın kabına alınır.
Tavada kalan yağa soğan ve mantar konulup sotelenir.
Buna kaşar hariç diğer malzemeler de konulup sotelenmeye devam edilir. Sotelenme işlemi brkaç dakika sürmelidir.
Tavadaki malzemeler fırın kabına alınmış hindi butlarını üzerine eşit şekilde dağıtılır.
Her buda 2 kaşar olmak üzere,butun üzerindeki malzemeler kaşarla kapatılır.
200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Tereyağlı sade pilavla sıcak servis yapılabilir.