Malzemeler:Bir tas ince bulgur
Biraz irmik
1,5 kilo dolmalık kabak
200 gr kıyma
2 sivri biber
1 büyük sogan
bir tutam kuru reyhan
pul biber
karabiber
sıvıyağ
kırmızı toz biber
tuz
yoğurt
sarmısak
Yapılışı:Kabakları yıkayıp üçe yada dörde bölelim.İçlerini oyacakla alalım,bulguru, kıymayı,soganıi,sivri biberi,reyhanı,karabiberi,pulbiberi ,tuzu bir kaba alıp iyice yoğuralım.Bunu kabakların içine dolduralım bir tencereye dizelim üzerine biraz sıvıyağ gezdirelim tuzunu ve kaynamış suyunuda ekleyip ocakta pişirelim..ılınınca üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim onun üzerinede yağı ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine dökelim..Afiyet olsun..
Biraz irmik
1,5 kilo dolmalık kabak
200 gr kıyma
2 sivri biber
1 büyük sogan
bir tutam kuru reyhan
pul biber
karabiber
sıvıyağ
kırmızı toz biber
tuz
yoğurt
sarmısak
Yapılışı:Kabakları yıkayıp üçe yada dörde bölelim.İçlerini oyacakla alalım,bulguru, kıymayı,soganıi,sivri biberi,reyhanı,karabiberi,pulbiberi ,tuzu bir kaba alıp iyice yoğuralım.Bunu kabakların içine dolduralım bir tencereye dizelim üzerine biraz sıvıyağ gezdirelim tuzunu ve kaynamış suyunuda ekleyip ocakta pişirelim..ılınınca üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim onun üzerinede yağı ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine dökelim..Afiyet olsun..