Katilini savcıya bildirmişti!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Katilini savcıya bildirmişti!

Bir ay önce “Bu adam kızımı ve beni öldürecek” diyerek savcılığa giden Ankaralı anneyi, dün ‘o adam’ öldürdü

563393_detay.jpg

Ankara Adliyesi 16. İcra Hâkimliği’nde görevli Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız, kızı Duygu Yıldız’ın eski sevgilisi Gazi Baltacı’nın kurbanı oldu. Baltacı; Nejla Yıldız’ı öldürdü, oğlu Halil Yıldız’ı (17) da yaraladı. Duygu Yıldız ise işe geç gitmek için evde kalınca kurtuldu. Baltacı’nın 1 ay önce adliyeyi bastığı, bu saldırıdan sonra Nejla Yıldız’ın savcılığa “Bu adam bizi öldürecek” diye başvurduğu öğrenildi.

Cemal DOĞAN / HT GAZETE

Ankara 16. İcra Mahkemesi Hâkimliği’nde 12 yıldır yazı işleri müdürü olarak çalışan Nejla Yıldız (40) işe; oğlu Halil Yıldız (17) da dershaneye gitmek için dün sabah evden ayrıldı. İşe geç gideceğini söyleyen kızı Duygu Yıldız (20) ise evde kaldı. Anne Nejla Yıldız ile oğlu Halil Yıldız, Akdere Durağı’nda otobüs beklerken Duygu Yıldız’ın eski sevgilisi Gazi Baltacı’nın (22) saldırısına uğradı. Anne ile oğluna aniden saldıran Gazi Baltacı, tabancasının tutukluk yapması üzerine Nejla Yıldız’ı 15-16 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olaya müdahale etmeye çalışan Halil Yıldız’ı da yaraladı. Bacağından yaralanan Halil Yıldız hastanede tedavi altına alındı.

Olayın ardından kaçan katil zanlısı Gazi Baltacı ise bir arkadaşının Keçiören’deki evinde intihar girişiminde bulunduktan sonra yakalandı. Bıçakla kendisini öldürmeye çalışan Baltacı, arkadaşının polise haber vermesiyle gözaltına alındı.

‘TÜRKİYE DUYACAK’
Hayatını kaybeden Nejla Yıldız ile “tesadüf eseri” öldürülmekten kurtulan Duygu Yıldız’ın, Gazi Baltacı hakkında savcılığa “ölüm tehdidi” nedeniyle şikâyette bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca katil zanlısının, 17 Eylül’de Duygu Yıldız’ın çalıştığı Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde olay çıkardığı ve genç kızı zorla adliyeden çıkarıp dövdüğü belirtildi. Duygu Yıldız’ın adliye baskınından sonra, “Gazi benim liseden arkadaşımdı. 2010 başında kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim. Ayrıldığım takdirde benim ve beni öldürmesine engel olacak herkesin canına kıyacağını; bunu da tüm Türkiye’nin duyacağını söyledi. 17 Eylül’de çalışmakta olduğum Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde olay çıkardı” dediği öğrenildi.

‘HUZURSUZ EDİYORDU’
Öldürülen Nejla Yıldız’ın da, başka bir tarihte evlerinin Gazi Baltacı tarafından basılması üzerine, “İlk başta tehditlerini ciddiye almadım. Ama bir gün evin kapısına dayanması beni rahatsız etti. Sürekli bizi huzursuz ediyordu” dediği belirtildi.

Genç kız ve annesinin suç duyurusundan sonra soruşturmayı yürüten Savcı Emine Şencan Sarp’ın, zanlının oturduğu semt karakoluna yazı yazarak olayı bildirdiği ve “ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını” istediği öğrenildi.

‘MESLEKTAŞIMIZIN YAPACAĞI BİR ŞEY YOK’
Cinayetin ardından, Ankara Adliyesi’nde görevli bir Cumhuriyet savcısı, “Soruşturmayı yürüten meslektaşımızın yapacağı fazla bir şey yok. Çünkü yasalar böyle. Söz konusu olayda, tehdit basit suçlar arasında yer aldığından, kişiyi tutuklamak istese bile mahkeme önemarz etmeyen kanunmaddesi gereği zaten serbest bırakıyor. Bizler de mecburen, yasa gereği ifadesinin alınarak serbest bırakılmasından sonra, tutuksuz olarak yargılanması için dava açabiliyoruz sadece” dedi.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Şikayette bulunmuş, ifade alınmış ve serbest bırakmışlar. :dertli:

Kanunlarımızın biraz daha katı olması lazım bence.

Allah rahmet eylesin.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
ee illa ölmesi gerekiyodu kadının demek ki......:alsana:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485