Katkı Maddesiz Ev Yapımı 10 Yiyecek
Domates Salçası İçin Malzemeler
6 kg domates,
1 çay bardağı kaya tuzu,
1 kg kırmızı biber.
Hazırlanışı:
Domatesleri iyice yıkayın dörde bölün. Hepsini robottan geçirip bir ya da iki tencereye paylaştırın. Suyunu çekip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Ateşten aldıktan sonra aynı tencere içinde el blenderı ile içinde hiç parçaçık kalmayacak şekilde püre haline getirin. İçine 3 çorba kaşığı turşuluk tuz ekleyin iyice karıştırın. Tuz miktarını kontrol ederek istediğiniz kadar tuz ilave edebilirsiniz. Artık tepsilere paylaştırarak güneşte kurutabilirsiniz. Eğer temiz bir şekilde kurutacak balkonunuz ya da güneşli bir yeriniz yoksa çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Ya da yine tepsiler içinde fırında çok çok düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çektirebilirsiniz. Soğuduktan sonra steril edilmiş kavanozlara doldurun. Üzerlerine zeytinyağı ilave ederek sıkıca kapatın. Zeytinyağı hava ile teması keser, bozulmadan saklanmasını sağlar. Açtığınız kavanozları tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Domates Salçası İçin Malzemeler
6 kg domates,
1 çay bardağı kaya tuzu,
1 kg kırmızı biber.
Hazırlanışı:
Domatesleri iyice yıkayın dörde bölün. Hepsini robottan geçirip bir ya da iki tencereye paylaştırın. Suyunu çekip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Ateşten aldıktan sonra aynı tencere içinde el blenderı ile içinde hiç parçaçık kalmayacak şekilde püre haline getirin. İçine 3 çorba kaşığı turşuluk tuz ekleyin iyice karıştırın. Tuz miktarını kontrol ederek istediğiniz kadar tuz ilave edebilirsiniz. Artık tepsilere paylaştırarak güneşte kurutabilirsiniz. Eğer temiz bir şekilde kurutacak balkonunuz ya da güneşli bir yeriniz yoksa çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Ya da yine tepsiler içinde fırında çok çok düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çektirebilirsiniz. Soğuduktan sonra steril edilmiş kavanozlara doldurun. Üzerlerine zeytinyağı ilave ederek sıkıca kapatın. Zeytinyağı hava ile teması keser, bozulmadan saklanmasını sağlar. Açtığınız kavanozları tüketene kadar buzdolabında saklayın.