Katlı poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
katli_pogaca.jpg


Malzemeler:

Hamur:
  • 3 su bardağı un
  • 1 poşet Instant Maya
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 g eritilmiş margarin
Dolgu:
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
  1. Un ve mayayı karıştırın. Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
  2. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın.
  3. Üzerlerine margarin sürün.
  4. İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin.
  5. Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın.
  6. Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Alıntıdır...
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
katlari pek belli olmmais ama benim yaptigimin katlari cok belli oluyor daha güzel oluyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst