Katmer

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.530
Tepki
84.176
Puan
113
Konum
İstanbul
katmer_3c3ff5b5-e9bd-4c40-98ef-ae00eaa05a81_3.jpg

Katmer

Malzemeler:

1 kg. un
1 çorba kaşığı tuz
3 bardak un
1 bardak çekilmiş ceviz
250 gr. tereyağ

Hazırlanışı:

Un, tuz, su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve bu hamur 4 eşit parçaya bölünür.Hamur tahtasında hamur 3 mm. Kalınlığında açılır. Ayrı bir kapta tereyağ eritilerek, açılan hamurun üzerinde gezdirilir. Hamur el ile açıldığı kadar yeniden açılır. Üzerine ceviz serpilerek, sağlı, sollu ortaya doğru katlanır.

Sonra öteki uçlardan da katlanır.Dindirildikten sonra biraz daha inceltilerek sac üzerinde iki yüzü tereyağ ile yağlanarak kızartılır.

Alıntı
 
H

Hera

Misafir
bayıLırım Katmere Çeşaltında Meşhurdur katmer kahvaltıya gideriz denize nazır küçcük sevimli bir yerdir çeşmealtı sıraya birsürü yapan yerler var öyle bir İnce hamur açıyorlar ki anlatamam zar gibi desem ondan dahi ince yapıyorlar hamurunu evde hiç denemedim teşekkürler tarif için
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
kuzum o 3 bardak olan su dimi iki defa un yazmissin :gıdık:

bu arada enfes gorunuyo kuzum ellerine saglik :utan:bende istiyorummmm:utan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst