Katmerli börek

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
1 Kilo un

1 Paket yaş maya

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Ilık su

Yarım paket margarin

1 su bardağı kadarda sıvı yağ

İÇ MALZEME:

Haşlanmış pataes ,kıyma,soğan ve maydonoz tuz karabiber...

YAPILIŞI:

Hamuru maya ile karıştırarak bir hamur elde edin, mayalanması için ılık bir ortamda bekletin 1 saat yeterli olabilir. Daha sonra işte işi başlıyor .Hamuru mayaladırdıktan sonra oklava ile börek hamuru gibi ince açıyoruz, arasına eritilmiş margarin ve sıvı yağ karşımını sürüyoruz her tarafına yağ gezdirin sonra bohça çeklinde katlamamız gerekiyor,katlanınca yağ değmeyen yerinede yağ sürün bir yerde beklemeye alın. bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrarlayınız. Daha sonra ilk yaptığımız ve bir kenara koyduğumuz hamuru alarak tekrar açıyoruz bu kez ince olmayacak ama kalında açmayın iç malzeme isteğe bağlı ama kıymalı patatesli bir harç daha güzel yakışıyor ben öyle yaptım.Uzun kenarına iç malzemeyi koyuyoruz rulo yapıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip bir tepsiye sıralıyoruz arasına naylon koyup üs üste sıralayabilirsiniz yapışmaması için sonra dolaba koyun bir gece beklesin ertesi gün pişirin isterseniz derin dondurucuya koyun 1 ay sonra pişirin bişi olmaz üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyin ...

Afiyet Olsun..
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.512
Tepki
60.166
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst