tatlıpozan
Daimi Üye
1 Kilo un
1 Paket yaş maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Ilık su
Yarım paket margarin
1 su bardağı kadarda sıvı yağ
İÇ MALZEME:
Haşlanmış pataes ,kıyma,soğan ve maydonoz tuz karabiber...
YAPILIŞI:
Hamuru maya ile karıştırarak bir hamur elde edin, mayalanması için ılık bir ortamda bekletin 1 saat yeterli olabilir. Daha sonra işte işi başlıyor .Hamuru mayaladırdıktan sonra oklava ile börek hamuru gibi ince açıyoruz, arasına eritilmiş margarin ve sıvı yağ karşımını sürüyoruz her tarafına yağ gezdirin sonra bohça çeklinde katlamamız gerekiyor,katlanınca yağ değmeyen yerinede yağ sürün bir yerde beklemeye alın. bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrarlayınız. Daha sonra ilk yaptığımız ve bir kenara koyduğumuz hamuru alarak tekrar açıyoruz bu kez ince olmayacak ama kalında açmayın iç malzeme isteğe bağlı ama kıymalı patatesli bir harç daha güzel yakışıyor ben öyle yaptım.Uzun kenarına iç malzemeyi koyuyoruz rulo yapıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip bir tepsiye sıralıyoruz arasına naylon koyup üs üste sıralayabilirsiniz yapışmaması için sonra dolaba koyun bir gece beklesin ertesi gün pişirin isterseniz derin dondurucuya koyun 1 ay sonra pişirin bişi olmaz üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyin ...
Afiyet Olsun..
1 Paket yaş maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Ilık su
Yarım paket margarin
1 su bardağı kadarda sıvı yağ
İÇ MALZEME:
Haşlanmış pataes ,kıyma,soğan ve maydonoz tuz karabiber...
YAPILIŞI:
Hamuru maya ile karıştırarak bir hamur elde edin, mayalanması için ılık bir ortamda bekletin 1 saat yeterli olabilir. Daha sonra işte işi başlıyor .Hamuru mayaladırdıktan sonra oklava ile börek hamuru gibi ince açıyoruz, arasına eritilmiş margarin ve sıvı yağ karşımını sürüyoruz her tarafına yağ gezdirin sonra bohça çeklinde katlamamız gerekiyor,katlanınca yağ değmeyen yerinede yağ sürün bir yerde beklemeye alın. bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrarlayınız. Daha sonra ilk yaptığımız ve bir kenara koyduğumuz hamuru alarak tekrar açıyoruz bu kez ince olmayacak ama kalında açmayın iç malzeme isteğe bağlı ama kıymalı patatesli bir harç daha güzel yakışıyor ben öyle yaptım.Uzun kenarına iç malzemeyi koyuyoruz rulo yapıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip bir tepsiye sıralıyoruz arasına naylon koyup üs üste sıralayabilirsiniz yapışmaması için sonra dolaba koyun bir gece beklesin ertesi gün pişirin isterseniz derin dondurucuya koyun 1 ay sonra pişirin bişi olmaz üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyin ...
Afiyet Olsun..