Kavala Kurabiyesi
Malzemeler
1 su bardagindan iki parmak az toz badem (165 gr)
1,5 su bardağı un
1/2 su bardagindan birazcik fazla pudra sekeri
60 gr tuzsuz tereyagi (oda ısısında)
1 paket vanilya sekeri
1 yumurta
1 pket kabartma tozu
1/2 çay bardagi kadar büyük sekilde kirilmis tuzsuz badem
Yapilisi:
Ilk önce toz badem ile unu yagsiz tavada kokusu cikana kadar kavuruyoruz.
Yumurtayi, pudra sekerini, tereyagi, vanilya sekerini, kabartma tozunu ve kavrulan unlu karisimi yoguruyoruz.
En son büyük parcalar halinde olan bademi ekliyoruz.
1 cm kalinliginda hamuru aciyoruz ve cay bardagi yardimi ile ay sekli veriyoruz.
Yagli kagidi serdigimiz tepside 180° de 15 - 20 dakika kadar pisiriyoruz.
Sicakken üstüne pudra sekeri serpiyoruz.
Not: Ben orjinal tarifin yari malzemesini kullandim.
Orjinal tarifi burada:
Orjinal Kavala Kurabiyesi - Hanimefendi.com - Kadın sitesi
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 su bardagindan iki parmak az toz badem (165 gr)
1,5 su bardağı un
1/2 su bardagindan birazcik fazla pudra sekeri
60 gr tuzsuz tereyagi (oda ısısında)
1 paket vanilya sekeri
1 yumurta
1 pket kabartma tozu
1/2 çay bardagi kadar büyük sekilde kirilmis tuzsuz badem
Yapilisi:
Ilk önce toz badem ile unu yagsiz tavada kokusu cikana kadar kavuruyoruz.
Yumurtayi, pudra sekerini, tereyagi, vanilya sekerini, kabartma tozunu ve kavrulan unlu karisimi yoguruyoruz.
En son büyük parcalar halinde olan bademi ekliyoruz.
1 cm kalinliginda hamuru aciyoruz ve cay bardagi yardimi ile ay sekli veriyoruz.
Yagli kagidi serdigimiz tepside 180° de 15 - 20 dakika kadar pisiriyoruz.
Sicakken üstüne pudra sekeri serpiyoruz.
Not: Ben orjinal tarifin yari malzemesini kullandim.
Orjinal tarifi burada:
Orjinal Kavala Kurabiyesi - Hanimefendi.com - Kadın sitesi
Afiyet olsun.