Kavrulmuş Galeta Ununda Taze Soğan ve Taze Börülce-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
1544_63296c2bb01608d5922dc63df15a458e_480x360.jpg




25 Dakika

Porsiyon basina 120 Kilo kalori

6 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram börülce
160 gram galeta unu
50 gram tereyağı
4 adet taze soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Börülceleri ayıklayın. Taze soğanı ayıklayıp üst püskülünü ve yeşil saplarını kesin. Taze börülceyi buhar makinesinde pişirip 10 dakika sonra soğanları ekleyin ve pişirin. (Toplamda 20 dakika yeterlidir.) Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağını eritip galeta ununu ekleyin ve devamlı karıştırarak altın rengine dönene kadar kavurun. Buharda pişirdiğiniz sebzeleri bir tutam tuzla tatlandırıp kavurduğunuz galeta unuyla karıştırın. (İsteğe göre kuzu şişlerle servis yapabilirsiniz.)

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst