incitanemtuana
Daimi Üye
25 Dakika
Porsiyon basina 120 Kilo kalori
6 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram börülce
160 gram galeta unu
50 gram tereyağı
4 adet taze soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Börülceleri ayıklayın. Taze soğanı ayıklayıp üst püskülünü ve yeşil saplarını kesin. Taze börülceyi buhar makinesinde pişirip 10 dakika sonra soğanları ekleyin ve pişirin. (Toplamda 20 dakika yeterlidir.) Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağını eritip galeta ununu ekleyin ve devamlı karıştırarak altın rengine dönene kadar kavurun. Buharda pişirdiğiniz sebzeleri bir tutam tuzla tatlandırıp kavurduğunuz galeta unuyla karıştırın. (İsteğe göre kuzu şişlerle servis yapabilirsiniz.)
ALINTI