Kavrulmuş Susamlı Kurabiye

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
kavrulmus-susamli-kurabiye-500x332.jpg



Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi:10dk Pişirme Süresi:25dk

reklam
lg.php



yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg


  • 1 paket margarin/ tereyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Aldığı kadar un (4-5 bardak)
Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • Tarçın isteğe bağlı
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Yağsız teflon tavada susamımızı kavuruyoruz.Ilımaya bırakıyoruz.
Karıştırma kabına yumuşamış margarini (ben karışık kullandım), Sıvı yağı, pudra şekerini ve kavurduğumuz susamı ilave edip karıştırıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz Vanilya ve kabartma tozuyla birlikte.( 3 su bardağı un ekleyin sonrasını da kıvamına göre ayarlayın) kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Hamurdan parçalar alıp, yuvarlıyoruz.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt kullandığımız tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
(30 dakikayı geçmesin fırından fırına değişebilir belki ama 30 dkda pişirdim ben. Pişince de hemen fırından alın ki susamlar iyice kavrulmasın)
Soğuduktan sonra, pudra şekerini çay süzgeci yardımıyla üzerine serpiyoruz.( isteğe bağlı ben serpmedim)AFİYET OLSUN…
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst