kumsalll
Daimi Üye
malzemeler
yarım kg kayısı
2 çorba kaşıgı krem fıstık
2 corba kaşıgı bal
yarım su bardagı krema
bir tutam toz zencefil
1 çay bardagı süt
yarım çay bardagı toz antepfıstıgı
yapılışı
Kayısılardan kapak kesip bir cay kaşıgı ile içlerini çıkarın.diger taraftan krem fıstık,bal,krema,zencefil ve sütü blendırdan geçirin.hazırladıgınız sosu kayısıların içine doldurun.üzerini antep fıstıgı ıle süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin.soguk olarak servis yapın.
not.bu tatlıyı 5 dk suda hasladıgınız şeftali ilede yapabilirsiniz.
resim pasta kitabımdan alıntıdır.
yarım kg kayısı
2 çorba kaşıgı krem fıstık
2 corba kaşıgı bal
yarım su bardagı krema
bir tutam toz zencefil
1 çay bardagı süt
yarım çay bardagı toz antepfıstıgı
yapılışı
Kayısılardan kapak kesip bir cay kaşıgı ile içlerini çıkarın.diger taraftan krem fıstık,bal,krema,zencefil ve sütü blendırdan geçirin.hazırladıgınız sosu kayısıların içine doldurun.üzerini antep fıstıgı ıle süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin.soguk olarak servis yapın.
not.bu tatlıyı 5 dk suda hasladıgınız şeftali ilede yapabilirsiniz.
resim pasta kitabımdan alıntıdır.