Kayısı dolması[resimli]

kumsalll

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
385
Tepki
454
Puan
63
Konum
suudi arabistan
malzemeler

yarım kg kayısı

2 çorba kaşıgı krem fıstık

2 corba kaşıgı bal

yarım su bardagı krema

bir tutam toz zencefil

1 çay bardagı süt

yarım çay bardagı toz antepfıstıgı

yapılışı

Kayısılardan kapak kesip bir cay kaşıgı ile içlerini çıkarın.diger taraftan krem fıstık,bal,krema,zencefil ve sütü blendırdan geçirin.hazırladıgınız sosu kayısıların içine doldurun.üzerini antep fıstıgı ıle süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin.soguk olarak servis yapın.

not.bu tatlıyı 5 dk suda hasladıgınız şeftali ilede yapabilirsiniz.
026bs.jpg


resim pasta kitabımdan alıntıdır.
 

berceste

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.714
Tepki
1.830
Puan
113
Yaş
49
Konum
istanbul
kayısının faydası saymakla bıtmez zencefıllede birleşince dahada faydalı olduğu kesindir emeğine sağlık :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst