Kayısı ve Fındıklı Salata
Kayısıları keskin bir bıçakla sekiz parçaya ayırın. Bir kaba koyup üzerine şarap dökün ve iki saat beklemeye bırakın. Bu esnada yapraklı sebzeleri iyice yıkayıp, mutfak kağıdıyla hafifçe kurutun. Havucu soyup ince uzun doğrayın. Yeşil dolmalık biberi de ince ince doğradıktan sonra, malzemeleri servis yapacak çukur tabakta toplayın. Salata sosu için daha önce kayısıların üzerine döktüğünüz şarabı ağzı kapanabilir küçük bir kavanoza süzün. İçine bal, portakal suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp çalkalayın. Salata tabağının üzerine kayısıları, kavrulmuş fındığı ve kıyılmış maydanozu koyun. Tüm malzemeleri hafifçe karıştırdıktan sonra hazırladığınız sosu salatanın üzerine ekleyin.
4
kişilik
0 dakika
Avusturya
Malzemeler
120 gr kayısı
60 gr fındık
60 gr bal
120 ml şarap
20 ml portakal suyu
50 gr roka
50 gr ispanak (körpe)
1 çay kaşığı güllaç yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 havuç
1 dolmalık biber
Tuz, karabiber
Maydanoz
Kayısıları keskin bir bıçakla sekiz parçaya ayırın. Bir kaba koyup üzerine şarap dökün ve iki saat beklemeye bırakın. Bu esnada yapraklı sebzeleri iyice yıkayıp, mutfak kağıdıyla hafifçe kurutun. Havucu soyup ince uzun doğrayın. Yeşil dolmalık biberi de ince ince doğradıktan sonra, malzemeleri servis yapacak çukur tabakta toplayın. Salata sosu için daha önce kayısıların üzerine döktüğünüz şarabı ağzı kapanabilir küçük bir kavanoza süzün. İçine bal, portakal suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp çalkalayın. Salata tabağının üzerine kayısıları, kavrulmuş fındığı ve kıyılmış maydanozu koyun. Tüm malzemeleri hafifçe karıştırdıktan sonra hazırladığınız sosu salatanın üzerine ekleyin.
4
kişilik
0 dakika
Avusturya
Malzemeler
120 gr kayısı
60 gr fındık
60 gr bal
120 ml şarap
20 ml portakal suyu
50 gr roka
50 gr ispanak (körpe)
1 çay kaşığı güllaç yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 havuç
1 dolmalık biber
Tuz, karabiber
Maydanoz