Kayısılı Çam Kek
2 adet yumurta 150 gr margarin 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 bardak kuru kayısı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı tuzlu fıstık 2 su bardağından biraz fazla un
Yapılışı: Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta kapta 5 dk. boyunca köpük köpük olana kadar çırpın, margarini ve yoğurdu ekleyip 5 dk. daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çırpmaya devam edin. en son ince ince dilimlediğiniz kayısıları ve kabuklarını soyduğunuz tuzlu fıstıkları ekleyin ve yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında minimum 40 dakika pişirin. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.
Alıntıdır...