Kayısılı Çam Kek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.918
Puan
113
Konum
İstanbul
kayisili_kek.jpg


Kayısılı Çam Kek

2 adet yumurta 150 gr margarin 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 bardak kuru kayısı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı tuzlu fıstık 2 su bardağından biraz fazla un

Yapılışı: Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta kapta 5 dk. boyunca köpük köpük olana kadar çırpın, margarini ve yoğurdu ekleyip 5 dk. daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çırpmaya devam edin. en son ince ince dilimlediğiniz kayısıları ve kabuklarını soyduğunuz tuzlu fıstıkları ekleyin ve yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında minimum 40 dakika pişirin. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.
Alıntıdır...
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
ay cok güzele benziyor himm hem kayisi hem fistik nefis :kayris:
 

Eileithhyia

Daimi Üye
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
570
Tepki
523
Puan
93
Yaş
38
Konum
Aydın
Tuzlu fıstık yerine badem kullansam olur mu ki:acep: Deneyelim bakalım, olursa olur:) Olmazsa da canım sağolsun-rgulu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst