Kayısılı dondurma (sorbe)
Malzemeler
250 g taze ve olgun kayısı
135 g su
115 g şeker
Hazırlanışı:
Kayısıları robotta püre haline getirin. Suyu 60 dereceye ısıtın. Şekeri ve kayısı püresini suya ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.
Alıntı
Malzemeler
250 g taze ve olgun kayısı
135 g su
115 g şeker
Hazırlanışı:
Kayısıları robotta püre haline getirin. Suyu 60 dereceye ısıtın. Şekeri ve kayısı püresini suya ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.
Alıntı