Kayısılı kek (mayalı)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
kayisilikek.jpg


Kayısılı kek

500 gr. un • 110 gr. şeker • 260 gr. yağsız süt • 30 gr. yaş maya • 60 gr. erimiş tereyağı 250 gr. kuru kayısı • 1/2 paket vanilyalı toz puding

Yapılışı:

• Unu bir kaba koyup ortasını çukurlaştınn. 20 gr. şekeri, 30 ml, sütü ve mayayı karıştırıp unun ortasına dökün ve üstü kapalı 15 dakika bekletin. 60 gr. şekeri, 200 ml. sütü ve tereyağını una ekleyin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırıp 1 saat üstü kapalı bekletin.

• Kayısıları iri küp doğrayın ve 15-20 dakika iyice yumuşayana kadar kaynatın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Kayısıları kalan şeker ve süt ile püre yapın.

• Hamuru tekrar elinizle yo-ğurup 30×30 cm. büyüklüğünde açın. Puding tozunu püreye ekleyin ve 1-2 dakika mikserle karıştırın. Eşit şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip parçaları birbirine dolayın, uçlarını bastırıp kapatın. Yağlanmış ve un serpilmiş 30×11 cm. büyüklüğündeki kalıba yerleştirip 15 dakika bekletin. 200°C’de ısıtılmış fırının 2. rafında 35-40 dakika pişirin.

Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Bunu denemeliyim :incim: Teşekkürler canım
 

meltemim

Daimi Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
451
Tepki
295
Puan
63
Yaş
48
Konum
istanbul
mayalı kek hiç duymadım ama kayısıyı çok severim denemekte yarar var hem ben değişik tatları yemeyi çok severim ellerine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst