Kayısılı kek
500 gr. un • 110 gr. şeker • 260 gr. yağsız süt • 30 gr. yaş maya • 60 gr. erimiş tereyağı 250 gr. kuru kayısı • 1/2 paket vanilyalı toz puding
Yapılışı:
• Unu bir kaba koyup ortasını çukurlaştınn. 20 gr. şekeri, 30 ml, sütü ve mayayı karıştırıp unun ortasına dökün ve üstü kapalı 15 dakika bekletin. 60 gr. şekeri, 200 ml. sütü ve tereyağını una ekleyin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırıp 1 saat üstü kapalı bekletin.
• Kayısıları iri küp doğrayın ve 15-20 dakika iyice yumuşayana kadar kaynatın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Kayısıları kalan şeker ve süt ile püre yapın.
• Hamuru tekrar elinizle yo-ğurup 30×30 cm. büyüklüğünde açın. Puding tozunu püreye ekleyin ve 1-2 dakika mikserle karıştırın. Eşit şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip parçaları birbirine dolayın, uçlarını bastırıp kapatın. Yağlanmış ve un serpilmiş 30×11 cm. büyüklüğündeki kalıba yerleştirip 15 dakika bekletin. 200°C’de ısıtılmış fırının 2. rafında 35-40 dakika pişirin.
Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın.
Alıntıdır...