Kayısılı Kurabiye Dilimleri -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler

Hamur karışımı için;
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çimdik tuz
• 1 paket margarin (oda ısısında)
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi

İç malzemesi için;
• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Ben ayrıca ceviz de kullandım

Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;
</STRONG>
1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim.
2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım

Hamur malzemesinin hazırlanması;

1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım
2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım
• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor.

• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın

• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin

• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim.

• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim


Afiyet olsun.</SPAN>

ALINTI
</SPAN></SPAN>
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
bu tarifi en kisa zamanda denicem insallah
kuru kayisiyi cok severim
cokta ilgimi cekti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
insallah canim
denediklerimi hep paylasiyorum zaten bebem:eek:
ama kimisini gece ekleyince görmeyenlerde oluyo gün icerisinde eklicem artik :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst