incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
Hamur karışımı için;
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çimdik tuz
• 1 paket margarin (oda ısısında)
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi
İç malzemesi için;
• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Ben ayrıca ceviz de kullandım
Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;
</STRONG>
1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim.
2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım
Hamur malzemesinin hazırlanması;
1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım
2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım
• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor.
• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın
• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin
• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim.
• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim
Afiyet olsun.</SPAN>
ALINTI
</SPAN></SPAN>