Kayisili Tatli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre




1 litre süt



2 kahve fincanı un



1 su bardağı şeker



1/2 paket margarin veya tereyağı





Altı İçin :



15 adet kayısı



30-40 kadar badem



1 çay bardağı şeker





Üstü için :



1 su bardağı şeker







1. 1 çay bardağı şekerle kayısıları üzerini aşacak kadar suyla haşlıyoruz.



2. Bademleri haşlayıp,sıcakken kabuklarını soyuyoruz.



3. Kayısıları ortadan ikiye bölüyoruz.



4. Servis kabımıza 2 badem 1 kayısı olacak şekilde diziyoruz.( resimde var )



5. Unla yağı tencereye alıp,unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.



6. Sütü ve şekeri ekleyip,pişiriyoruz.



7. Mikserle çırpıp,kayısıların üzerine döküyoruz.



8. Soğumaya bırakıyoruz.



9. 1 su bardağı şekeri kalın tabanlı bir tencerede yakıp,karamel yapıyoruz.Kaşıkla yavaş yavaş tatlının üzerine döküyoruz.



10. Buzdolabında 1 gece bekletip,ters çevirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.





* Acele edip,karameli hızlı dökerseniz tatlının üzerinde çatlaklar oluşur.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst