incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 su bardağı şeker
1/2 paket margarin veya tereyağı
Altı İçin :
15 adet kayısı
30-40 kadar badem
1 çay bardağı şeker
Üstü için :
1 su bardağı şeker
1. 1 çay bardağı şekerle kayısıları üzerini aşacak kadar suyla haşlıyoruz.
2. Bademleri haşlayıp,sıcakken kabuklarını soyuyoruz.
3. Kayısıları ortadan ikiye bölüyoruz.
4. Servis kabımıza 2 badem 1 kayısı olacak şekilde diziyoruz.( resimde var )
5. Unla yağı tencereye alıp,unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
6. Sütü ve şekeri ekleyip,pişiriyoruz.
7. Mikserle çırpıp,kayısıların üzerine döküyoruz.
8. Soğumaya bırakıyoruz.
9. 1 su bardağı şekeri kalın tabanlı bir tencerede yakıp,karamel yapıyoruz.Kaşıkla yavaş yavaş tatlının üzerine döküyoruz.
10. Buzdolabında 1 gece bekletip,ters çevirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
* Acele edip,karameli hızlı dökerseniz tatlının üzerinde çatlaklar oluşur.
ALINTI