Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre





Malzemeler :

* 3 elma
* 2 yumurta
* 1 çay b.süt
* 1 su b. söke un

Kızartmak için:

* sıvıyağ



Üzeri için:

* 1 su b.ahududu marmeladı
* ceviz
* kaymak

Hazırlanışı :

Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Diğer tarafta sosu için yumurtayı, sütü ve söke unu çırpın. Akıcı kıvamda bir sos elde edin. Elmaları önce una atıp, daha sonra sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Kızarttığınız elmaları servis tabağına alın. Üzerine ahududu reçelini gezdirdikten sonra ceviz parçaları ve kaymak ile beraber servis edin.

alinti
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Emeğine sağlık, tadını merak ettim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst