Kaymaklı Çerkez Tatlısı-Resimli

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
kaymaklicerkeztatlisi20fr8.jpg


Malzemeler :
4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. irmik
1 çay b. süt
2 yumurta
125 gr margarin
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. tozşeker

İç malzemesi için:
1.5 su b. ceviz
1 yumurta
1 çorba k. un

Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
4 su b. su
1 dilim limon

Üzeri için:
yeşil fıstık
kaymak

Hazırlanışı :
4 su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır. Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fıstık konularak servis yapılır.

Afiyet olsun
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Çok güzel görünüyo ve tam da benim sevdiğim tarzda denerim.Bayramda ikram için gider mi acaba farklı bişey istiyodum bayram için.Sürekli baklava almaktan sıkıldım.:aglayan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst