Etimek Tatlısı
Etimek tatlısının farklı tariflerini Yüksek Topuklar’da yayınlamıştım. Çok beğenilince yepyeni bir etimek tatlısı tarifiyle karşınızdayım. Kaymak etimek tatlısını da beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler,
* 1,5 Paket tuzsuz etimek
* 2,5 Su bardağı toz şeker
* 2 Su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Üzeri için,
* 1 Kâse kaymak
* Yarım çay bardağı süt
Hazırlanışı,
1. Etimekleri borcam tepsiye aralıksız dizin.
2. Şerbeti için orta boy bir tencereye suyu ve şekeri ilave edip kaynatın.
3. Koyu bir kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
4. Şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetin iyice çekmesini bekleyin.
5. Bir kâse kaymağı çırpma kabına boşaltıp üzerine sütü ilave edin.
6. 2-3 dakika çırptıktan sonra etimeklerin üzerine dökün.
7. Bıçak yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar üzerini düzeltin.
8. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Not: Üzerini dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.