Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr kaymak
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 1 fincan Antep fıstığı
Yapılışı,
  1. Tereyağını eritip fıstıkları birlikte 2 dakika kavurun.
  2. Üzerine irmiği ilave edin ve kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.
  3. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın.
  4. Kavrulan irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
  5. Üzerine vanilyayı ekleyin ve irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kâğıt havlu ile örtün.
  7. Helvanızı 15 dakika kadar dinlendirin.
  8. Ardından bir kâsesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Allahımmm sana geliyorum :bayil:Tatlı krizim tuttu yine bak şimdi gördünüzmü:cikolata::cikolata:
 
OP
naz79

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
irmik helvasını fazla sevmem ama denemk lazım kaymalısını yememiştim hiç
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst