Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 200 gr tereyağı
- 200 gr irmik
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gr kaymak
- 80 gr dolmalık fıstık
- 1 fincan Antep fıstığı
- Tereyağını eritip fıstıkları birlikte 2 dakika kavurun.
- Üzerine irmiği ilave edin ve kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın.
- Kavrulan irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
- Üzerine vanilyayı ekleyin ve irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kâğıt havlu ile örtün.
- Helvanızı 15 dakika kadar dinlendirin.
- Ardından bir kâsesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.