Kaymaklı kayısı tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
aymaklı-kayısı-tatlısı_d9a0f518-79e2-46d8-84da-e2cb5abf76dd_14_2E3AD938-141E-437B-BD1A-2B537FE4268C.jpg

Kaymaklı kayısı tatlısı


Malzemeler
500 gr kuru kayısı
½ litre su
250 gr toz şeker
200gr kaymak
Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem)
½ çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
Yapılışı
Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin. Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın. Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim. Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım. Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım. 1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim. Kaymak kısımlarınaisteğe bağlı olarak çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Bence güzel olur tatlarını bir arada düşünce hiç fena gelmiyor insana...
 
H

Hera

Misafir
değişik bir tatlı biraz da Kalorili ve ağır teşekkürler paylaşımın için..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst