Malzemeler
1/2 KG ÇOK İNCE TAZE FASULYE (BÖRÜLCEDE OLABİLİR)
1/2 KG KUŞKONMAZ
2 ENGİNAR GÖBEĞİ
1 YEŞİL SALATA (KIVIRCIK)
6 DİLİM KAZ CİĞERİ (70 GR’LIK)
Sos
6 ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI İYİ BÎR SİRKE
TUZ, KARBİBER
YAPILIŞI
Çiğ enginar göbeklerini limonla ıslatın ve suda haşlayıp sü*zün. Küçük parçalara bölün.
Fasulyeleri tuzlu suda haşlayın ve (biraz diri kalsınlar) süzün. Kuşkonmazları da aynı şekilde haşlayıp süzün (konserve kuş*konmazı da kullanabilirsiniz). Tüm sebzeleri harmanlayın ve soğumaya bırakın. Salatayı yıkayın ve kurutun. Sosunuzu hazırlayın (sos bölümündeki malzemeler iyice ka*rıştırılarak hazırlanmış).Bu sosu sebzelerin üzerinde gezdirin. Her tabağa 2-3 salata yaprağı serin. Bunların üzerine sebze salatanızı ve 1 dilim kaz ciğerini koyup servis yapın.
Öneriler
Enginarları da konserve olarak kullanabilirsiniz.
1/2 KG ÇOK İNCE TAZE FASULYE (BÖRÜLCEDE OLABİLİR)
1/2 KG KUŞKONMAZ
2 ENGİNAR GÖBEĞİ
1 YEŞİL SALATA (KIVIRCIK)
6 DİLİM KAZ CİĞERİ (70 GR’LIK)
Sos
6 ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI İYİ BÎR SİRKE
TUZ, KARBİBER
YAPILIŞI
Çiğ enginar göbeklerini limonla ıslatın ve suda haşlayıp sü*zün. Küçük parçalara bölün.
Fasulyeleri tuzlu suda haşlayın ve (biraz diri kalsınlar) süzün. Kuşkonmazları da aynı şekilde haşlayıp süzün (konserve kuş*konmazı da kullanabilirsiniz). Tüm sebzeleri harmanlayın ve soğumaya bırakın. Salatayı yıkayın ve kurutun. Sosunuzu hazırlayın (sos bölümündeki malzemeler iyice ka*rıştırılarak hazırlanmış).Bu sosu sebzelerin üzerinde gezdirin. Her tabağa 2-3 salata yaprağı serin. Bunların üzerine sebze salatanızı ve 1 dilim kaz ciğerini koyup servis yapın.
Öneriler
Enginarları da konserve olarak kullanabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.