incitanemtuana
Daimi Üye
ne fantezi ama
bildigin biseyi yapip katilsana yarisa dimi ama
yok inciniz illa farkli bisey olsun istedi
gazada gelince cevresinden denemeye kalkti
icine sinmedi ama olsun bu yarismaya özel yapildi sansini denemeye karar verdi
herseyden önce katilmak cok heycan verisi
15güzel pastanin yaninda yer almak
o heycani tatmak süperdi
yenilen pehlivan gürese doymazmis
ben varim her daim
malzemeler:
2paket kedi dili bisküvisi
1su bardagi soguk süt
kremasi icin:
500 ml süt (yarım kilo)
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
üzeri icin:
1poset kremsanti
4kasik kakao
hazirlanisi:
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
kelepceli kaliba kedi dili bisküvilerini dikey sekilde yavasca dizin
tabani icinde kedi dili bisküvilerini süt ile islatip dizin
Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
kremanin yarisini döküp
tekrar kedi dillerini sütle islatin ve kalan kremayida dökün
en son olarak diger kremsantiyi sütle cirpin kakao ekleyip SIKMA torbasina doldurup yildiz seklinde süsleyin
Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 yada 3 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.
Afiyet bal şeker olsun
buarada orjinalinde kenardaki kedi dilleride sütle islaniyodu
ama öyle bir sismis ki görüntüsünü hic begenmedim acikcasi
bide ben kedillerini bisküvi gibide yemeyi cok sevdigim icin
islatmak istemedim
ne sert ne cok yumusak olmuyo
cünkü muhallebisindende yumusuyo zaten
bildigin biseyi yapip katilsana yarisa dimi ama
yok inciniz illa farkli bisey olsun istedi
gazada gelince cevresinden denemeye kalkti
icine sinmedi ama olsun bu yarismaya özel yapildi sansini denemeye karar verdi
herseyden önce katilmak cok heycan verisi
15güzel pastanin yaninda yer almak
o heycani tatmak süperdi
yenilen pehlivan gürese doymazmis
ben varim her daim
malzemeler:
2paket kedi dili bisküvisi
1su bardagi soguk süt
kremasi icin:
500 ml süt (yarım kilo)
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
üzeri icin:
1poset kremsanti
4kasik kakao
hazirlanisi:
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
kelepceli kaliba kedi dili bisküvilerini dikey sekilde yavasca dizin
tabani icinde kedi dili bisküvilerini süt ile islatip dizin
Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
kremanin yarisini döküp
tekrar kedi dillerini sütle islatin ve kalan kremayida dökün
en son olarak diger kremsantiyi sütle cirpin kakao ekleyip SIKMA torbasina doldurup yildiz seklinde süsleyin
Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 yada 3 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.
Afiyet bal şeker olsun
buarada orjinalinde kenardaki kedi dilleride sütle islaniyodu
ama öyle bir sismis ki görüntüsünü hic begenmedim acikcasi
bide ben kedillerini bisküvi gibide yemeyi cok sevdigim icin
islatmak istemedim
ne sert ne cok yumusak olmuyo
cünkü muhallebisindende yumusuyo zaten