Kedi öldüren üniversiteliye 3 yıl hapis isteniyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
kedi.jpg

İzmir'in Bornova ilçesinde, "Yamuk" isimli kediyi işkence ederek öldürdüğü kamera kayıtlarıyla ortaya çıkan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi hazırlık bölümü öğrencisi Ufuk Günaydın hakkında, 4 aydan 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, büfecilik yapan Ahmet Hüsnü Arda Baran'a ait kedinin öldürülmesiyle ilgili iddianamesi, İzmir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede zanlı Günaydın'ın bakım, aşı ve kısırlaştırlaması yapılan kediyi, tekmeleyerek ve başını ezerek öldürdüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren Günaydın, olaydan iki gün önce köpeğiyle birlikte kedinin bulunduğu sokakta bir arabaya yaslanarak durduklarını, bu sırada kedinin, köpeğini tırmalayarak yaraladığını öne sürdü. Olay günü aşırı alkollü olduğunu, arkadaşları ve köpeğiyle birlikte kedinin bulunduğu yerden geçtiklerini belirten Ufuk Günaydın, şunları anlattı: "O sırada bir kedi hırlaması duyduk. Köpeğimi tırmaladığı gece de aynı sesi çıkarmıştı. Arabanın altında mı diye baktım, göremedim. Arkadaşım, kutunun içinde olduğunu söyledi. Kutunun üç tarafı kapalıydı. Arkadaşıma kutuyu çevirmesini söyledim. Maksadım, kediyi dışarı çıkmamasını sağlayarak cezalandırmaktı ama arkadaşım kutuyu kaldırırken ürktü, kutuyu tekmeledi. Ben de tekme atarken yere düştüm. Bu duruma iyice öfkelendim. İki kere tekme attım, daha sonra arkadaşım beni eve götürdü.''

Kedinin sahibi Baran'ın avukatı Barış Kaşka ise davanın, mala zarar verme suçundan açılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Av. Kaşka, ''Aslında canlıyı öldürmekten dava açılmasını isterdik ama yasalarımız buna uygun değil. Yine de böyle bir suçun para cezasıyla geçiştirilmemesi lazım.'' dedi.

Ufuk Günaydın'ın, 8 Ekim 2010 günü dört arkadaşıyla birlikte gece gezerken bir kediyi tekmeleyerek ve başını ezerek öldürdüğü, bölgedeki bir güvenlik kamerasının kayıtlarından ortaya çıkmıştı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar